FØR KAMPEN: Aalborg-Herning

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Det kommer til at koge i Cool East Arena i aften, hvor tilskuerne higer efter det første danske DM-guld til Aalborg i 37 år. 4-1-sejren i Herning i fredags gjorde formentlig ikke drømmene mindre – hos omgivelserne. 

For internt i truppen ved man godt, at der er lang vej hjem, siger forwarden Christopher Frederiksen til Nordjyske – men glæder sig over, at Aalborg har pletfri statistik på hjemmebane for slutspillet. 

– Vi er ikke begyndt at drømme om noget endnu. Vi tager en kamp ad gangen, og så ser vi, hvordan det går. Vi har været gode på hjemmebane i hele sæsonen og særligt her i slutspillet. Det er altid ekstrasjovt at spille, når vi har publikum i ryggen, så vi håber på en masse mennesker, der kan hjælpe os frem imod endnu en sejr, siger han.

Aalborg spillede nærmest perfekt udebanehockey i fredags. Scorede det første mål, forsvarede det med kløgt – og bed som slanger, når mulighederne bød sig. Men mon ikke nordjyderne kan vente mere alvorlig modstand i aften mod et Herning-hold, der virkede mere end spagfærdigt i seriens første kamp.

Det var træner Petri Skriko godt klar over. 

– Ja, jeg mener, at Aalborg er et klart bedre mandskab end de to andre, så det kræver, at vi stepper op. Det fik vi slet ikke vist nok. Det skal ændres, siger han til Herning – og kaptajn Daniel Nielsen stemmer i. 

– Det er sådan set over hele linjen, at det ikke var godt nok. Det tror jeg ikke, der er nogen, der er uenige i, og jeg er sikker på, at vi også har mere at komme med. Aalborg var skarpe i alt, hvad de foretog sig, og vi skal forbedre os markant, siger han.

Petri Skriko leverer næppe revolution i kæderne i aften. Det er for tidligt i serien. Det er i hvert fald undertegnedes bud. Opstillingen skal have en chance mere. Skæv bare til Philadelphia i NHL, der gik fra 0-7 til 5-1 i Stanley Cup-serien mod Pittsburgh – uden at justere. 

Der er næppe tvivl om, at Herning også har talt om de powerplay-muligheder, der blev forspildt kraftigt i specielt anden periode fredag aften.

NØGLESPILLERNE: Herning skal have gang i målskytterne i aften. Folk som Kallela, Lassen og Pitkänen skal træde i karakter mod en Galansky, der viste momenter af usikkerhed, specielt i slutfasen i fredags, men altså alligevel vandt del et i målmandsduellen klart. 

SKADER/KARANTÆNEN: Aalborg uden Nikolaj Carstensen fredag aften som ny på skadeslisten, hvor Herning – udover de langtidsskadede folk – manglede Juha Kiilholma i opstillingen.

DET FORVENTER VI: Et mere koncentreret Herning-mandskab og en tættere kamp. Aalborg som smal favorit grundet den stærke hjemmebane.