FØR KAMPEN: Aalborg-Herning

Peter Quenneville - Aalborg Pirates

KAMPEN KORT: Metal Ligaens etter og toer i åben duel om en plads Metal Final4. Det kan næsten ikke lægges bedre til rette sådan en fredag aften i Jyske Bank Boxen, og da Herning og Aalborg tilmed er særdeles formstærke, så ligner det en kamp af de bedre. 

Men også en kamp, hvor de to trupper bliver testet på bredden. Aalborg har fire mand sikkert ude og tre tvivlsomme folk, ligesom Herning også har mere end kæde ude – formentlig – når regnskabet gøres op inden holdopstillingerne offentliggøres.

Vi gætter på, at Aalborg trækker Kirill Kabanov ind, mens Herning-træner Skriko formentlig heller ikke kan modstå fristelsen til at bruge Juha Kiilholma, hvis den rutinerede finne har vist fornuftige takter under træningen.

Der er – skader eller ej – stor, stor offensiv kraft på begge hold, så begge holds bageste rækker bliver testet kraftigt i aften. Aalborg har taget Jeppe Holmberg ned som back, mens Kristian Kodal er ude, og nordjydernes backlinje ligner faktisk det svage punkt i truppen. Ikke fordi materialet er dårligt, men fordi en skade eller to kan komme til at koste dyrt. 

Herning ser lidt mere brede ud, men til gengæld er der mange offensive typer i Hernings defensiv, og det kan give problemer mod Aalborg, som vi så senest de to hold mødtes. Her vandt Aalborg med hele 8-2, og er vel det hold, der har haft bedst fat i Herning i sæsonen.

Kan de også tage i midtjyderne i Boxen i aften? 

KÆDER I SENESTE KAMP:
A-kæde:
Herning: Uldall, D.K. Nielsen – Andersen, Gracel, Pitkänen
Aalborg: Lefebvre, Knudsen – Hinse, Quenneville, Korsgaard

B-kæde:
Herning: Silfver, Weichel – Lassen, Dalecky, Källelä
Aalborg: Carstensen, Anderson – Ma. Højbjerg, Jakobsen, Mi. Højbjerg

C-kæde:
Herning: Madsen, Jessen – Søgaard, M. Jensen, Ruders
Aalborg: Panelin Borg, Holmberg – Morin, Frederiksen, Hardarson

D-kæde:
Herning: V. Andesen, Wiuff, Krag
Aalborg: Iversen – Ladehoff, Brinkmann, Marcussen

SKADER/KARANTÆNER: Begge hold et par solide lister med folk ude. Bjarke Møller, Kristian Kodal og Oliver Anker Christensen spiller ikke for Aalborg, der også måtte se Christopher Frederiksen, Lasse Bo Knudsen og Mikkel Højbjerg udgå med ømme hoveder i Esbjerg tirsdag. Kirill Kabanov fik et skud over benet i den forrige kamp og spillede ikke tirsdag. Herning var uden Oliver Gatz, Ludvig Adamsen, Anders Poulsen, Annti Kerälä, Mathias Mølgaard og Daniel Nielsen senest – også Eetu Vento sad ude. 

NØGLESPILLERNE: Martil Lefebvre er en drivkraft for Aalborg både offensivt, defensivt og i nøglesituationerne i special teams. Hos Herning har Branden Gracel evnerne til både at score mål og binde den vigtige førstekæde sammen. 

DET FORVENTER VI: I Tyskland kaldes det “offener Schlagabtausch” – åben slagudveksling, når to fremadstræbende hold tørner sammen. Både Herning og Aalborg vil gerne angribe, så mon ikke vi får underholdning og masser af mål i den anden kamp i aften i Boxen?