FØR KAMPEN: Aalborg-Esbjerg

- Foto: Bluelinemedia.dk

KAMPEN KORT: Vi har en kamp syv. En ultimativ dyst om en plads i kampen om Prins Henriks Cup. 

Med to selvtillidsfyldte hold, der på hver sin måde går ind i den her knald eller fald-kamp med størst mulige selvtillid. Formentlig med 5000 tilskuere i Cool East Arena i Aalborg. 

Stort. Prægtigt og prangende, som kun ishockeyen kan gøre det. Ikke mindst fordi vi har en serie, hvor begge hold har sat alt ind for at præge spillet. Fysisk såvel som mentalt. Trashtalk og knaldhårde tacklinger. Skarpe spillemæssige takter, selvmål, overtid og sidstesekunds-afgørelser. 

Vi glæder os til i aften, men hvem vinder. 

Vi spørger en ekspert i slutspil i form af den gamle kæmpe Mike Grey, der som bekendt ofte har huseret i slutspillet og som følger Metal Ligaen tæt, og naturligvis også Aalborg-Esbjerg-serien. 

Hvad siger han om matchen?

– Jeg siger som alle andre, at de har været virkelig tæt. Personligt tror jeg på Aalborg. De er ikke tilfældigt, hvad de har præsteret i de seneste to sæsoner. Deres selvtillid, koncept og en i mine øjne lidt stærkere målmand kombineret med hjemmebanen giver dem en lille fordel i mine øjne, siger han til FACEOFF.dk.

– Men de skal ikke blive alt for nervøse, for selv om de er stærkere i den her sæson, så sidder sidste sæsons kamp syv mod Gentofte nok lidt i baghovederne på dem, siger Mike Grey.

Han har også en enorm respekt for Esbjerg.

– Når man ser på, hvad de har præsteret, siden Mark Pederson trådte til kombineret med deres evne til bare at blive ved, er det umuligt ikke at blive imponeret. De har taget lidt for mange dumme udvisninger i serien, som Aalborg så ikke helt har været i stand til at udnytte, siger Mike Grey.

Hans helt konkrete tip: 

– Flotte kampe af begge hold, jævnbyrdigt og tæt. Jeg siger 3-2 til Aalborg efter overtid. Vi kan lige så godt trække den hele vejen ud, siger han.

NØGLESPILLERNE: Hvem skal afgøre det her? Vi smider to bud ind på en matchvinder: Kirill Kabanov, Aalborg og Brock Nixon, Esbjerg. Førstnævnte skylder en afgørende scoring, sidstnævnte har den magiske Esbjerg-evne i sit repertoire. 

SKADER/KARANTÆNER: Anders Koch sad ude for Esbjerg senest, hvor Aalborg spillede uden Kristian Kodal.

DET FORVENTER VI: Et brag af en kamp. Intet mindre. Både i Cool East Arena og ude i stuerne. TV2 Sport går på klokken 20:20.