FØR KAMPEN: Aalborg-Esbjerg

KAMPEN KORT: Ganske pudsigt har det faktisk været nederlagsmændene, der har været spillemæssigt bedst i de to første kampe i serien. Aalborg spillede en fin kamp i Esbjerg fredag og havde hjemmeholdet i sækken, mens det faktisk var gæsterne, der var spillemæssigt bedst i Cool East Arena i den første kamp.

Der er også i Cool East Arena – og på TV2 Sport i øvrigt – at det går løs først på aftenen i den tredje kamp i det, der ligner en helt åben serie. 

– Det var en sløset præstation (fredag aften). Vi var ikke fysiske nok. Det er et ret lille hold, og det kan sætte sig i sådan en serie, hvis man rammer dem hårdt. Det fik vi slet ikke gjort, sagde Esbjerg-matchvinder Adam Miller til JydskeVestkysten efter kampen. 

– Vi ser video af kampen i morgen, og så justerer vi. Vores bedste kamp var i Aalborg, deres bedste var i dag. Vi skal ramme dem hårdere på søndag, vi skal få pucken ind foran målet og spille simpelt, sagde han. 

Aalborgs assisterende træner Ronny Larsen var ganske enig i, at Aalborg havde fortjent bedre fredag aften.

– Vi kan tage mange ting med herfra. Hele kampen igennem var vi dominerende i fem mod fem. Vi var det bedste hold, men vi skal være mere effektive og få afgjort kampene tidligere, sagde han til Nordjyske. 

– Det er rigtigt positivt, at de viste, at vores unge spillere også kan være afgørende i slutspillet. De spillere er vores egne produkter, og for Esbjerg er det i hvert fald ikke deres egenproducerede spillere, der scorer, sagde Ronny Larsen. 

Spændende match i dag, hvor Aalborg er oppe mod en modstander, der synes at finde et eller andet frem, når det ser allertættest og/eller allersværest ud. Brock Nixons afgørende kludemål i kamp tre i kvartfinalen i Vojens var et godt eksempel, og det samme var Christian Wejses fremragende spilopfattelse og efterfølgende udligning i fredags mod Aalborg. 

DET FORVENTER VI: En mere målfattig kamp end fredag, hvor ingen af de to trænere må have været tilfredse med defensiven. Tre-fire mål i alt – fordelingen er næsten umulig at spå om. Aalborg dog lille favorit grundet hjemmebanen.

NØGLESPILLERNE: Phillip Bruggisser leverer en så flot sæson, at han i den grad banker på til en plads i VM-truppen, når slutspillet er overstået for Esbjergs vedkommende. Nøglespiller i de fleste facetter hos Esbjerg. Aalborg skal finde vigtige mål frem i aften, og her plejer “Pistol”-Pete Quenneville at finde noget frem. 

SKADER/KARANTÆNER: Martin Højbjerg, Kristian Kodal og langtidsskadede Bjarke Møller var ude for Aalborg fredag, hvor Esbjerg stillede med fuldt hold.