FØR FINALEN: Herning-Aalborg

Peter Quenneville - Aalborg Pirates

KAMPEN KORT: Så gælder det. Endelig. Og ingen kan vel stille spørgsmålstegn ved, at det er Metal Ligaens to bedste mandskaber, der mødes i finalen. Herning og Aalborg var nummer et og to i grundspillet, og har vundet henholdsvis otte af 10 og otte af 11 matcher i kvart- og semifinalen.

Herning har vundet to kampe i overtid på udebane i Rungsted, den ene en lang, dramatisk maratonmatch, mens Aalborg slog de forsvarende mestre fra Esbjerg ud. 

Vi har en serie mellem to klubber, der brændende ønsker sig et mesterskab. Aalborg-tilskuerne har ikke set en guldmedalje i 37 år, og sølv er nærmest blevet et traume deroppe efter adskillige finaletab.

Herning Blue Fox er Danmarks mest vindende ishockeyklub med 16 mesterskaber.

Men efter at have domineret dansk ishockey i 90’erne og i det nye årtusinde sammen med primært SønderjyskE og Esbjerg, har Herning ikke vundet guld siden 2012. Klublegenden Petri Skriko skal gøre jobbet færdigt, og han står overfor en ung og moderne coach i form af canadiske Brandon Reid i Aalborg.

Det ligner en helt jævnbyrdig finaleserie, der sagtens kan gå i de maksimale syv kampe med alt, hvad det indebærer af underholdning og kamp. Og selvfølgelig de faste håndtryk og krammere mellem slidte mænd, når det hele er overstået.

Vi går ind i den første kamp, hvor duellen i buret mellem Galansky og Simon Nielsen selvfølgelig er central og spændende. Umiddelbart to ganske jævnbyrdige målmænd, hvor Nielsen dog har haft bedre procenter både i grundserien og foreløbig også i slutspillet. 

Aalborg har undgået skader på vitale backer i slutspillet og dermed også undgået den lille sårbarhed, der måske kunn være i bredden hos Pirates. Herning har til gengæld haft sine problemer med skader i playoffs, og får man den skadede Marlo Koponen klar igen, vil det være en kæmpe forstærkning.

Vi taler om to tempofyldte, målfarlige angrebslinjer, begge med en enorm bredde – og begge med fire kæder, der faktisk kan score mål og skiftes til at tage ansvar. Der bliver ikke den mindst ro til forsvar og målmand, hverken hos Aalborg, for ingen af de to trænere er kendt for at spille forsigtigper.

Kan Herning komme op i samme intensitet som Aalborg havde i kvarten mod Esbjerg? Kan Aalborg omvendt stoppe de herningensiske angrebsbølger. Hvem skøjter bedst af de to hold. Hvad med Aalborgs sølvtraume? 

Det bliver dramatisk.

NØGLESPILLERNE: Vi hiver en Peter Quenneville frem hos Aalborg, der ligesom i fjor har haft lidt problemer med pistolens sigte i slutspillet. Er det nu han slår til, for der skal scores mål mod de målfarlige Herning-fyre med Lasse Lassen og Toni Källelä i spidsen. De to er giftige og kan afgøre kampe.

SKADER/KARANTÆNER: Marlo Koponen er et spørgsmålstegn hos Herning, mens Bjørn Uldall vel er afskrevet. Det samme må siges om Bjarke Møller og Kristian Kodal hos Aalborg. Det synes umiddelbart ikke at være skaderne, der kommer til at afgøre DM-finalen. 

FACEOFF.DK TIPPER: Siden Final4 har undertegnede haft Aalborg som DM-favorit. Et komplet hold med et klart spilkoncept og stor bredde. Men det bliver ikke nemt mod Herning, der er forrygende farlige konstant og stort set ikk taber to kampe i træk – og har en målmand, der kun har tabt en kamp i sæsonen. Vi giver den et skud og siger, at Aalborg holder hjemmebanen, snupper en enkelt i Kvik Hockey Arena og vinder guld.