FØR FINAL4-FINALEN: Rungsted-Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Herlig scene i Boxen i eftermiddag til en reprise af sidste sæsons Metal Cup-Finale. Og to hold, der i går spillede offensivt og leverede absolut topform frem mod finalen i eftermiddag.

De kolde fakta er, at Rungsted besejrede ligaens nummer fire Odense med hele 7-0, mens Aalborg tog sig af nummer et i turneringen, Herning – og vandt med sikre 4-1. Så mon ikke der er basis for en underholdende og ikke mindst tæt finale i eftermiddag.

Når kampen går i gang, er det blot 15-16 timer siden, Aalborg-spillerne forlod Jyske Bank Boxen og kørte til hotellet, men det vakte ingen bekymring hos Lasse Bo Knudsen og Christopher Frederiksen, de to spillere, Faceoff.dk talte med sent i aftes.

Lidt mad, lidt afslapning og så en god nats søvn. Ishockeyspillere er vant til at restituere på rekordtid, men man kan ikke undgå som neutral iagttager at give Rungsted en lille fordel i forhold til en fysisk og restitutionsmæssig tilgang til kampen. 

Nordsjællænderne har haft lidt flere timer i banken, men skal til gengæld op mod et Aalborg-hold, der præsterede ypperligt sent i aftes. Aalborg var en tand eller to skarpere end Herning, stærke inde foran mål, altædende i nærkampene ved banderne og i stand til at spille uden mange af de dumheder og pucktab, der kan føre til nederlag ie en ishockeykamp.

Rungsted var til gengæld også rigtig stærkt kørende mod Odense, der blev rullet ud af banen. Især kæden med Rosenthal, Green og Jake Hansen var forrygende kørende, og det lignede den perfekte løsning for Peter Johansson at sætte Rosenthal ind i stedet for den skadede Mattias Persson, der tilsyneladende ikke var blevet klar for Rungsted.

Det skal blive spændende at se, om Aalborgs fire kæder kan give nordjyderne de ekstra kræfter, der kan blive afgørende i en tæt slutfase.

DET FORVENTER VI: Nøjagtig som i de to semifinaler i går bliver det to hold, der går efter at spille sejren hjem fra offensiven. Begge holds spillermateriale er lagt an på offensivt spil, og det skulle ikke overraske, hvis det bliver en kamp med masser af chancer. Sidste sæsons finale blev en intens, næsten hadsk affære til tider, lad os se, hvordan de to hold går til opgaven i eftermiddag rent fysisk. Det bliver også et aspekt, når benene bliver tunge. 

NØGLESPILLERNE: Martin Lefebvre var fremragende på Aalborgs blå linje og var suverænt den spiller, der loggede mest istid i går for nordjyderne. Hos Rungsted bliver Morten Green den bærende kraft, og der er ingen tvivl om, at Green higer efter revanche for sidste års finale, hvor han blev udvist for den meget omstridte tackling på Alexander Collberg. I år vil Morten Green gerne løfte pokalen med sved på panden.