Flot rekord til Anders Krogsgaard

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg-gutten Anders Krogsgaard leverede – uden selv at være klar over det – en imponerende rekord, da han og U20-landsholdet afsluttede VM-turneringen i Helsinki med den vilde kvartfinale mod Rusland. Var Danmark gået videre, havde Krogsgaard slået rekorden, og var Danmark røget i nedrykningskampe mod Schweiz, ville Anders Krogsgaard ironisk nok også have været rekordholder.

Hvilken rekord drejer det sig om? Jo, Anders Krogsgaard kom i kampen mod Rusland op på 70 ungdomslandskampe mod Danmark, det samme som Philip Larsen opnåede i sin flotte karriere på de rød-hvide ungdomslandshold. Det betyder altså stort, at solide Krogsgaard gennem hele sin ungdom har været med inde omkring landsholdene og også har fået landskampe “en årgang højere”.

I 2013/14-sæsonen optrådte han således både som fast mand på U18- og U20-landsholdet. Anders Krogsgaard spiller sig dermed ind blandt flotte navne på top 10-listen.

– Selvfølgelig kan jeg godt ærgre mig over, at vi ikke slog russerne. Også på det personlige plan. Men det ændrer ikke ved, at jeg er meget stolt af rekorden. Jeg vidste godt, jeg var deroppe ad, men vidste ikke, at jeg havde nået Philip, siger Krogsgaard til JydskeVestkysten.

– Som dreng håber man jo altid på at komme til at spille på landsholdet, og når jeg samtidig har været med på et hold, der har præsteret så godt, gør det bare det hele endnu mere fantastisk, siger han til avisen.

Anders Krogsgaard var kaptajn for Danmarks U20-mandskab ved det nyligt overståede VM i Finland.

Rekordlisten for flest ungdomslandskampe:
Philip Larsen, 70
Anders Krogsgaard, 70
Nicolai Meyer, 68
Lars Eller, 67
Mikkel Bødker, 67
Simon Grønvaldt, 65
Michael Eskesen, 64
Lasse Holgaard, 63
George Sørensen, 63
Mads Bødker, 62