Flere NHL-klubber er ude efter Frederik Andersen

Anaheim Ducks får nok ikke svært ved at afsætte Frederik Andersen, hvis klubben ønsker at trade ham til sommer. Flere NHL-klubber skulle nemlig være meget lune på den store danske målmand.

Frederik Andersen har taget NHL med storm, siden han kom ind i ligaen for tre år siden. I denne sæson har den 26-årige herningenser igen vist sit værd for Anaheim Ducks, men hans tid i klubben kan alligevel være forbi efter denne sæson.

Sagen er den, at Anaheim udover Andersen råder over 22-årige John Gibson, som regnes for at være et af verdens absolut største målmandstalenter. Ducks underskrev før denne sæson en tre-årig kontraktforlængelse med den amerikanske målmand, der ligesom Frederik Andersen har været stærkt spillende i denne sæson, og Gibson ligner umiddelbart fremtidens mand i Anaheim-målet, fordi han også er fire år yngre end sin danske kollega.

Frederik Andersens nuværende kontrakt med Anaheim udløber efter denne sæson. Her bliver han restricted free agent, så Anaheim beholder stadig rettighederne til ham, men derfor er det bestemt ikke sikkert, at Andersen bliver hos ænderne. Han kan nemlig se frem til en ordentlig lønforhøjelse, og hvis Ducks vælger at satse på Gibson som fremtidens mand, vil klubben måske forsøge at trade Frederik Andersen væk.

Skulle Ducks være interesserede i at trade Andersen, kommer der formentlig ikke til at mangle købere. Ifølge Sportsnet er flere NHL-klubber særdeles interesserede i danskeren, som regnes for at være den bedste målmand på sommerens marked. Tre navngivne klubber skulle være ude efter Frederik Andersen.

Der er tale om de canadiske klubber Calgary Flames og Toronto Maple Leafs, samt amerikanske Carolina Hurricanes, som faktisk var den første NHL-klub, der fik øjnene op for den store dansker. Hurricanes draftede Frederik Andersen i syvende runde af 2010-draften, men Andersen ønskede ikke at skrive kontrakt med Carolina og røg derfor i draftpuljen igen i 2012, hvor Anaheim valgte ham i tredje runde.

Frederik Andersen fortæller til Sportsnet, at han ikke tænker over fremtiden lige nu. Han bekymrer sig kun om at spille så godt som muligt, hver gang han går på isen, og så må fremtiden komme på plads på et senere tidspunkt.

– Uanset hvad, så ønsker jeg at vinde mesterskabet her, så det er det vigtigste mål, siger Frederik Andersen til Sportsnet.

Første skridt mod det mål tog Anaheim torsdag aften, hvor klubben bookede en billet til slutspillet, da det blev til et enkelt point på udebane mod Toronto Maple Leafs. Ducks-spillerne var dog ikke tilfredse med præstationen i kampen, hvor Frederik Andersen blev passeret seks gange og Anaheim tabte med 6-5 i overtiden mod en klub, som altså ifølge Sportsnet kunne blive Andersens kommende arbejdsgiver.