Fire danske talenter i søgelyset til næste sæsons draft

Foto: Jan Korsgaard

Allerede kort efter at 2016-draften blev overstået med Mathias From, Nikolaj Krag-Christensen og Joachim Blichfeld som de involverede danskere, har NHL’s Central Scouting offentliggjort, hvilke spillere, der i første omgang holdes øje med til den kommende sæson.

Fire danskere er “under overvågning” af de mange NHL-scouts, der går i gang med jobbet, så snart isen fryser til i sommervarmen i begyndelsen af august.

Den nu tidligere Rungsted-spiller Jonas Røndbjerg er vel med sin drevne og svært intelligente spillestil det hotteste danske emne lige nu. Røndbjerg spiller i den kommende sæson for den svenske klub Växjö Lakers, hvor han skal spille Junior 20 med et håb om at debutere i SHL.

De tre andre navne er heller ikke dårlige: Esbjergs Christian Wejse har allerede vist som en habil lederskikkelse på U18-landsholdet og som en skarp Metal Liga-spiller. Det samme gælder Oliver Gatz Nielsen, der er skiftet fra Aalborg Pirates til Herning Blue Fox før indeværende sæson.

Rødovres Lucas Andersen har ikke helt samme erfaring på Metal Liga-plan som de øvrige danskere, men har til gengæld hærget i 1. division i en ung alder og ligeledes scoret mange point i de danske juniorrækker. Hvis ikke han var skiftet til Malmö for at finde vej til de bedste svenske juniorrækker, havde Jesper Duus utvivlsomt taget ham op for at spille Metal Liga efter sommerferien.

NHL’s Central Scouting har foreløbig leveret en liste på 148 spillere, der er baseret i de nordamerikanske ligaer og 142 europæisk-baserede spillere som der kigges på til den kommende sæson.

Foreløbig topper Nolan Patrick fra Brandon Wheat Kings den nordamerikanske liste, mens Frölundas Kristian Vesalainen lige nu regnes som det stærkeste kort fra de europæiske ligaer, skriver NHL.com.