Finsk forward afløser Riley Brace i Herning

Herning Blue Fox skifter ud i angrebet, hvor en ny finsk angriber kommer ind i stedet for Riley Brace, der har leveret en skuffende sæson hidtil og tilsyneladende ikke har levet op til forventningerne hos træner Petri Skriko. 

Det skriver Blue Fox’ hjemmeside. 

Erstatningen for Brace bliver den 30-årige finne Kim Strömberg, der kommer med en solid erfaring til hedelandet. Det forventes, at Strömberg allerede på fredag debuterer, når Herning møder Hvidovre i Silkeborg. 

Kim Strömberg har i denne sæson spillet et par kampe for KooVee i Mestis, og har lavet tre point. Det er første gang i mange sæsoner, at Strömberg ikke er startet i den bedste række, Liiga. 

I de seneste tre sæsoner har han spillet for SaiPa i Laapeenranta, hvor Kim Strömberg før sommerferien leverede glimrende 23 point i 58 kampe. Strömberg har i alt 408 kampe i den bedste finske række, og har tidligere i karrieren været “ude i Europa”. 

Han var mester med Bolzano i Erste Bank Eishockey Liga i sæsonen 2013/14 og leverede en solid pointproduktion i sine tre sæsoner i den østrigsk-baserede liga, hvor han scorede godt 0,7 point i snit over 162 kampe. 

Det ligner en solid finsk forward, der kommer ind hos Herning, og Strömberg bør kunne afløse Riley Brace på mere end fornuftig vis. 

– Kim Strömberg kommer på et perfekt tidspunkt, hvor både rutine, fysik og point vil være en god tilføjelse for os. Han er en stærk spiller med en god størrelse med sine 187 cm, og så tror jeg at han kommer til at falde godt ind i vores spillestil og den danske liga generelt, hvilket forhåbentligt vil kunne ses i hans pointproduktion, siger Herning-træner Petri Skriko.