Finsk center forstærker White Hawks

Foto: iShoot.dk

Frederikshavn forstærker holdet til den sidste del af sæsonen ved at hente den 31-årige finske center. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. 

Det er den 31-årige rutinerede center Henri Heino, der kommer med stor erfaring fra finsk ishockey. Som ventet er japaneren Shoma Izumi, der får silkesnoren i det nordjyske, så Frederikshavn holder sig til de otte udlændinge, som synes at være en intern aftale blandt klubberne – uden at det i øvrigt siges højt. 

– Henri Heino er 31 år og er en hårdtarbejdende 2 vejs-center som spillet mere end 700 kampe i Liiga som er den bedste liga i Finland. Han har produceret godt 170 point i en stærk liga, men hans force er helt klar hans arbejdsindsats og hans kvaliteter i det defensive arbejde og boxplay, skriver White Hawks.

– Desuden er han meget stærk på faceoff ligesom han med sin erfaring fra Liiga vil bidrage holdet med ledererfaring på og udenfor isen.

– Henri Heino er egentlig på kontrakt med Pelicans fra Liiga, men har af specielle årsager i denne sæson været udlånt til Peliitat som er Pelicans’ farmerklub i Mestis og spiller i Henris hjemby, Heinola. Henri og hans kone fik for nogle måneder deres første barn, og Henri er igen klar til spille ishockey på højt plan.

– Henri Heino har været på is hver eneste dag i hele sæsonen og holdt kampformen ved lige hos Peliitat hvor han spillet 15 kampe. Det er en spiller som altid er toptrænet og vi er ikke nervøse for hans træningstilstand efter at have snakket med klubbens trænere i både Pelicans og Pelitat, lyder det fra White Hawks. 

Henri Heino ankommer med sin familie søndag aften og træner således med truppen for første gang mandag og forventes dermed i truppen til tirsdagens kamp i Rungsted. Han får spillertrøje nummer 18.