Finne bliver ny cheftræner i Rødovre Mighty Bulls

Det går fra svensk til finsk i Rødovre-boksen i den kommende sæson. Riku-Petteri Lethonen overtager cheftrænerposten hos Rødovre Mighty Bulls, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Riku-Petteri Lethonen har senest stået i spidsen for italienske Ritten/Renon, som han har ført frem til fire italienske mesterskaber ud af fire mulige. Holdet spiller samtidig i Alps Hockey League, der dækker Østrig, Slovenien og Italien, og har vundet den en enkelt gang med Lethonen som cheftræner. Sideløbende har Lethonen været assistenttræner på det italienske landshold, der ligesom Danmark spiller i A-gruppen, og han vil også være en del af den italienske trænerstab ved det kommende VM i Slovakiet.

Før han tog til Italien var han assistenttræner i den bedste finske række, Liiga, hvor han i 2010 blev mester med TPS. Inden trænerkarrieren kom i gang havde Lethonen en flot karriere som aktiv spiller med mere end 300 kampe i Liiga og sæsoner i både svenske SHL, tyske DEL samt den italienske liga, hvor det også blev til to mesterskaber med Milano, skriver Rødovre. 

– Vi er meget tilfredse med, at det nu er faldet på plads. Jeg har aldrig oplevet noget lignende efter vi offentliggjorde, at vores daværende træner Magnus Bogren havde valgt at opsige sin kontrakt. Min indboks eksploderede med ansøgninger fra både seriøse og mindre seriøse kandidater, og jeg har fået et sted mellem 60 og 75 ansøgninger, siger sportschef Jørgen Illemann. 

– Så det har været et stort arbejde at gennemgå dem alle sammen, for herefter at starte en proces op på at skaffe referencer på de ansøgere, som vi fandt interessante. Vi har haft en håndfuld kandidater, som har været fløjet hertil og set Rødovre Centrum Arena og lokalområdet og selvfølgelig haft nogle gode samtaler, tilføjer han. 

– Riku var et spændende navn, som vi hurtigt faldt over, men også en kandidat, som jeg vidste nok lå noget over, hvad vi havde af budget. Samtalerne og besøget gjorde ham ikke mindre spændende, så vi besluttede, at vi ville give det et forsøg, selvom det kunne blive svært at få enderne til at nå sammen. Gensidig interesse viste sig dog at være løsningen, så ved en god gedigen forståelse for vores fælles mål er aftalen nu faldet på plads, siger Jørgen Illemann. 

Kontrakten er en 1+1, der gælder for de kommende to sæsoner, men kan opsiges af begge parter efter den første sæson.