Finlands første NHL-spiller er død

Et af de største navne i finsk ishockey er natten til onsdag gået bort. Matti Hagman sov ind i en alder af 61 år.

Matti Hagman blev Finlands første NHL-spiller, da han i 1976/77-sæsonen trak i Boston Bruins’ trøje og debuterede i verdens stærkeste ishockeyliga. Hagman døde natten til onsdag, efter at han i lørdags var blevet indlagt på hospitalet i Espoo, skriver den finske avis Ilta-Sanomat.

Hagmans familie, der blandt andet tæller sønnen Niklas Hagman, som selv nåede 800 kampe i NHL, bekræfter dødsfaldet over for avisen og beder om forståelse for, at de ønsker at bearbejde sorgen i fred.

Matti Hagmans NHL-karriere strakte sig fra 1976 til 1982. Han nåede i alt at lave 145 point i 237 NHL-kampe, før han vendte hjem til Finland og spillede for sin barndomsklub IFK Helsinki. Hagman vandt et enkelt finsk mesterskab med klubben og blev hele fire gange topscorer i den finske liga.

Den tidligere storspiller noterede sig i alt for 649 point i 432 Liiga-kampe og blev regnet for at være et af Finlands største ishockeynavne. Matti Hagman blev valgt ind i finsk ishockeys Hall of Fame midt i 1990’erne, og hans betydning som banebryder for finske spilleres indtog i NHL kan ikke underkendes.