Fin finale for A-landsholdet

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Der skal nok blive tryk på først på aftenen i Innsbruck, hvor hjemmeholdet og Danmark har sikret sig en “ægte finale” i firenationers-turneringen. Efter to spillerunder har Danmark maksimumpoint seks, mens Østrig ligger med fire point. Norge med to point har forspildt chancen for at vinde.

Danmarks match i går mod Norge var præget af stram defensiv, stor disciplin og en sikker sidste skanse i Sebastian Feuk, der såmænd får genvalg i dag.

Sikke et hop i det danske målmandshierarki for Feuk, der virkelig har grebet chancen på det seneste – både i Rungsted og nu også på landsholdet.

Danmark har revanche til gode mod Østrig i den 31. landskamp mellem de to nationer. I november 2016 vandt Østrig 2-0 i en turnering i Ungarn, og historisk set var Østrig “i gamle dage” en langt stærkere og mere etableret ishockeynation end Danmark.

Men de seneste mange år har Østrig været elevatorhold og skal kæmpe for at undgå nedrykning i Københavns-puljen ved det kommende VM 2018.

Danmark har en enkelt anden justering på holdet: Felix Scheel aflsøer Kristian Jensen i fjerdekæden, ellers fortsætter Janne Karlsson med følgende opstilling:

* Phillip Bruggisser, Markus Lauridsen – Lasse Lassen, Julian Jakobsen, Mikkel Højbjerg.
* Emil Kristensen, Stefan Lassen – Morten Poulsen, Morten Madsen, Patrick Bjorkstrand.
* Matias Lassen, Nicholas B. Jensen – Mathias From, Jesper Jensen, Jonas Røndbjerg
* Nicolai Weichel – Felix Scheel, Søren Nielsen, Matthias Asperup.
13. forward bliver i dag Kristian Jensen