Fiddler tog tyren ved hornene

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 3-2 (0-1,1-0,2-1) Det var kamp et efter et par turbulente dage i det sønderjyske med fyringen af Dan Ceman som kulminationen.

Mighty Bulls, pt et af ligaens mest formstærke hold, gæstede Vojens i kampen for at bevare en top fire-placering.

Unge William Rørth var på mål som afløser for formstærke Gasper Kroselj, og Rødovre gjorde en fin figur, ikke mindst i kampens første halvdel, hvor netop Rørth også viste flere prøver på sit store talent.

Som kampen skred frem, tog hjemmeholdet dog mere og mere over og kunne slutteligt afgøre en tæt match, ikke mindst takket være en særdeles stærk tredje periode.

Gæsterne fik en drømmestart i SE Arena. Bare 39 sekunder skulle der gå før pucken lå bag Joni Myllykoski. Et kikset skifte hos hjemmeholdet gav Nicklas Carlsen en gratis chance.

Kort inde i zonen klappede han til pucken, der sejlede ind bag Myllykoski, der bestemt ikke så særlig heldig ud i denne situation.

Værterne virkede rystede og Anders Schultz var tæt på at øge føringen allerede minuttet senere. Sønderjyderne kom dog også til chancer.

En sådan tilfaldt Patrick Dwyer efter flot opspil af Greg Gibson. Fri med unge William Rørth valgte amerikaneren en dribling der kiksede og dermed løb chancen ud i sandet.

Cirka midtvejs i perioden sløsede den sønderjyske defensiv atter, men havde marginalerne med sig, da gæsterne hamrede pucken på stolpen.

Samme stolpe agerede redningsplanke for anden med små to minutter på klokken. Morten Andresen afsluttede et flot angreb med at sende pucken på stolpen til højre for Myllyskoski. Dermed forblev det en et-måls kamp efter en første periode, hvor udeholdet virkede til at have mest fart i jernene.

Anden episode startede med en chance til Derek Damon, men sønderjydernes kaptajn fik ikke helt træf på afslutningen. Da Steffen Frank efter små fem minutter trak en udvisning, brændte det på foran værternes mål.

Først var det Asperup, der var tæt på, inden Myllykoski måtte have en stor redning frem mod Nicklas Carlsen. Bare minuttet senere bed hjemmeholdet så fra sig.

Greg Gibson trykkede af og Dwyer var hurtigt over returen med baghånden. Pucken blev nødtørftigt reddet af en sprællende Rørth, der imidlertid måtte se forgæves på, da Tyler Fiddler fik skubbet pucken over stregen til udligning.

Midtvejs i perioden fik et stadig stærkt skøjtende udehold en giga chance for at komme i front på ny. Morten Andreasen stod helt blank foran mål, men en mirakel redning af Myllykoski holdt Andreasen fra fadet.

Mirakelmand lignede finnen dog ikke med tre minutter til pausen, hvor en skovtur gav Anders Schultz et frit mål at skyde på, men med baghånden fra en spids vinkel, fik han ikke nok fart i pucken til at få den bugseret over stregen.

De sidste par minutter af perioden var nærmest hjemmeholdets bedste så vidt i kampen. Gæsterne blev presset i bund, men trods fine muligheder til Steffen Frank og Rasmus Nielsen kom måltavlen ikke på arbejde.

Bare halvandet minut skulle der til gengæld gå i tredje periode, før nettet blafrede. En energisk Greg Gibson fik skubbet sin eget retur ind foran mål, hvor Tyler Fiddler atter var på spil og satte pucken ind højt i nettet bag Rørth.

Sønderjyderne kørte godt på og var pludselig det klart spilstyrende hold. I overtal var Greg Gibson tæt på med en styring. Og da man senere fik muligheden i fem mod tre, var det Dwyer der var tæt på. Der blev dog i fem mod fem spillet, man fik øget føringen.

Martin Eskildsen tog turen rundt om gæsternes mål og smed pucken i det lange hjørne. Mod slutningen pressede gæsterne på og trak keeperen.

Men da Dwyer kom afsted mod det tomme mål, trak Asperup en udvisning og dermed var muligheden for seks mod fem væk.

Ganske frisk af Rødovre fortsatte de uden keeper og lykkedes også med en reducering i fem mod fem spillet. Mere blev det dog ikke til og dermed kunne hjemmeholdet fejre en tiltrængt succes oplevelse for øjnene af de knapt 2300 tilskuere denne aften.

Hos gæsterne gjorde William Rørth en stærk figur, men også Andreasen og Asperup viste stærke kvaliteter. Hos hjemmeholdet kunne den nyudnævnte cheftræner Straube se et specielt de sidste tredive minutter langt mere engageret hjemmehold, der viste noget af den vilje og gejst, der har manglet.

Specielt Greg Gibson og unge Kristoffer Mohr gik forrest sammen med tomåls-skytten Tyler Fiddler.