Fem spillere udelukket fra russisk OL-hold

Foto: Bridget Samuels

Det russiske landshold ville gerne have stillet med en række tidligere NHL-spillere ved det forestående vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang, men tre af de NHL-meriterede profiler får ikke lov at deltage i vinterlegene.

Rusland er som land blevet udelukket fra OL, fordi et omfattende statsligt dopingprogram blev afsløret. Russiske atleter kan dog få lov at stille op, men de skal godkendes af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Det gælder også for de ishockeyspillere, der skal udgøre Olympiske Atleter fra Rusland-holdet.

Det russiske ishockeyforbund har indsendt en bruttotrup til IOC med 47 spillere, men da listen blev sendt tilbage til ishockeyforbundet var fem navne streget ud. Det russiske ishockeyforbund har eftersigende ikke fået yderligere begrundelse for, at de fem spillere er udelukket fra vinterlegene, men det er ganske prominente navne, holdet må undvære.

De udelukkede spillere er Anton Belov, Alexei Bereglazov, Mikhail Naumenkov, Valeri Nichushkin og Sergei Plotnikov.

Belov, Nichushkin og Plotnikov har tidligere spillet i NHL. 31-årige Belov spillede 57 kampe for Edmonton Oilers i 2013/14-sæsonen, 27-årige Plotnikov fik samlet 45 kampe i ligaen for Pittsburgh Penguins og Arizona Coyotes i 2015/16-sæsonen, mens det tidligere førsterundevalg Nichushkin nåede 166 kampe for Dallas Stars, før han vendte hjem til Rusland.

Ifølge det russiske ishockeyforbund har ingen af de fem udelukkede spillere brudt antidopingreglerne, og forbundet har derfor bedt IOC om at begrunde udelukkelsen.

Særligt Valeri Nichuschkin er et stort navn, som russerne helt sikkert gerne ville have haft med Pyeongchang. Han var også med på holdet for fire år siden ved vinter-OL i Sochi og ventes at vende tilbage til NHL igen på et tidspunkt.

Herrernes ishockeyturnering ved vinter-OL i Pyeongchang begynder 14. februar.