Fem minutter afgjorde Hvidovres skæbne i Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Hvidovre Ishockey Fighters 5-1 (3-1, 0-0, 2-0) Vinterferie, og det betød, at der var sat det store legeland op til de mindste, så de kunne brænde en masse krudt af, inden at de skulle ind i Isarenaen for at se ishockey.

Aalborg var uden Bjarke Møller, Kristian Kodal, Martin Højbjerg, men også Christopher Frederiksen var kommet på skadeslisten sammen med den nye spiller, Sonny Hertzberg, der havde haft et uheld til mandagens træning. Hos Hvidovre var der frafald til Oliver Persson og Valdemar Kisum til aftenens kamp.

Aalborg havde rystet posen en smule op til kampen, og der blev prøvet nogle forskellige kæder af, for at se, om der var noget andet, der kunne fungere forud for slutspillet.

Med nederlaget i aftenens kamp har Hvidovre ikke mulighed for at nå i playin mere, men mon ikke, at de giver sig hundrede procent i de sidste par kampe for at afslutte sæsonen godt.

Aalborg fik hurtigt kampens første powerplay, og man fik hurtigt sat spillet op med en masse skud på mål, hvor især Martin Lefebvre testede Niklas Lundström fra blueline, men det var Olivier Hinse, der var tættest på, da han sendte pucken på den ene stolpe. Det blev 1-0 ved Julian Jakobsen efter fem minutter.

Hvidovre var stort set ikke i Aalborgs zone i kampens begyndelse, men når de kom frem til skud, så var de farlige. Efter 5:35 havde Victor Cubars Hvidovres første skud på mål, og pucken lå bag Galansky, der dog ikke så heldig ud i situationen. 1-1.

Inden der var gået syv minutter på uret, så var Aalborg igen foran. Denne gang ved Peter Quenneville, der var rykket op i kæden med Julian Jakobsen og Mikkel Højbjerg.

Aalborg blev ved med at skøjte mere end Hvidovre, og det gav endnu et mål inden der var gået 10 minutter, da Olivier Hinse, Jeppe Jul Korsgaard og Kirill Kabanov spillede pucken rundt foran Lundström, inden Kabanov fintede Lundström og lagde pucken i det tomme mål.

I 2. periode gik Aalborg over til at spille en del mere defensivt, og overlod en del mere spil med pucken til Hvidovre. Det lykkedes dog ikke for Hvidovre at udnytte det, da Aalborg stod godt i egen zone.

Aalborg fik muligheder i powerplay, men skød lige på Lundström i målet. Det var ikke en af de bedre perioder for Pirates, der dog kunne notere sig, at tiden gik af uret, og det foregik uden skader.

Aalborg skiftede målmand til 3. periode. Sandsynligvis ikke grundet skade til eller dårligt spil fra Galanskys side, men mere for at holde Jesper Wulff igang. Han blev ikke sat på de store prøver i løbet af 3. periode, men der kom noget kamptræning i kroppen.

Perioden forløb stille og roligt, hvor Hvidovre prøvede at skabe noget offensivt, men ikke kunne, mens Aalborg havde mest interesse i at lade tiden løbe af uret og undgå skader.

Det blev dog til et par scoringer til Aalborg, hvor det først var Olivier Hinse, der kanonerede pucken i nettet til 4-1, og cementerede sejren til Aalborg. Med et par minutter igen blev Peter Quenneville dobbelt målscorer, da han sendte pucken i nettet bag en chanceløs Lundström i målet til 5-1.

Publikum valgte Kirill Kabanov som kampens spiller, og han gjorde også en god figur i store dele af kampen. Dog må man notere, at Peter Quenneville havde fundet ind i kæden med Mikkel Højbjerg og Julian Jakobsen. Quenneville blev noteret for tre point i aftenens kamp med to mål og en enkelt assist, og havde flere gode muligheder.