Farvel til Larsen, Schaarup og yderligere syv spillere – Odense står foran genopbygning

Vojens Efterskole
Foto: iShoot.dk
Vojens Efterskole

Odense Bulldogs står foran en massiv omlægning af klubbens mandskab i Metal Ligaen. Den nok mest markante personlighed hos fynboerne, Martin Larsen, siger farvel og tak til ishockeykarrieren for at satse civilt. Det samme gælder en af vicekaptajnerne, rutinerede Mads Schaarup. 

320×360 artikel

Martin Larsen skal tjene Den Kongelige Livgarde og har derfor fået kontrakten med Odense opløst: 

– Efter otte års ishockey i Bulldogs, har jeg valgt at afprøve nye muligheder. Jeg sætter stor pris på de oplevelser, jeg har fået undervejs, og på den baggrund vil jeg med sikkerhed aldrig miste min lidenskab for klubben. Det er vigtigt for mig overfor supportere og sponsorer at understrege, at jeg ikke stopper med ishockey og forlader Bulldogs i vrede eller på grund af mistrivsel, siger kaptajnen. 

– Jeg stopper udelukkende fordi, der er nogle andre ting, jeg gerne vil prøve af, inden det bliver for sent. Jeg er også på klubbens vegne fortrøstningsfuld for Bulldogs fremtid, når jeg ser på det arbejde, som trænerteamet og mine holdkammerater gør, lyder det fra Martin Larsen.

Også Mads Schaarup satser på en civil karriere – virksomheden Orifarm kalder på mere end, hvad en ishockeyspiller i Metal Ligaen kan bruge af tid, skriver Bulldogs i en pressemeddelelse. 

– Beslutningen har været ekstremt svær at tage. Jeg har levet og åndet for sporten lige så længe jeg kan huske, men nogle gange i livet skal man tage et valg – for mig skete det valg nu. Derudover føler jeg, at jeg kan trække mig tilbage vel vidende, at jeg har oplevet det meste, fra Herning til Sønderjyske til Odense, og på den måde ”udtjent min værnepligt”. Jeg glæder mig nu til at være der mere for min hustru og familie, som altid har støttet op omkring min sport.

– Jeg er stolt over at have spillet på eliteniveau i så mange år, og over at have spillet i Bulldogs som med årene er kommet til at betyde så meget for mig. Jeg stopper min hockeykarriere med mange gode minder og venskabet, og jeg vil gerne sige en kæmpe tak til alle, der har hjulpet mig i min karriere – både på, men i særdeleshed også udenfor banen, siger Mads Schaarup.

– Sidst, men ikke mindst vil jeg gerne pointere at jeg tror på, at Bulldogs er i gode hænder og igen vil blomstre i fremtiden. Der er dygtige unge spillere, den rette trænerstab ved roret og en fornyet ro i kulisserne. Jeg vil i hvert fald være der til at støtte drengene, når de går på isen igen i efteråret. Forhåbentlig en fredag aften, for få ting i livet slår en fredag aften på hjemmebane i Odense, lyder det. 

Tidligere i dag meddelte Bulldogs, at Mathias Thinnesen, Andreas Lauridsen, Jonas Hansen, Jiri Hilding og Dmitry Kuznetsov ikke ville få kontrakterne forlænget, ligesom målmanden Jesper Nielsen, der var vikar for Lauridsen, og Christian Larsen – der også satser civilt ikke skal spille videre for Odense. 

Odense har til næste sæson foreløbig kontrakt med: Yannick Vedel, Sebastian Ehlers, Henry Hardarson, Jakob Wittendorf, Vojtech Komarek, Lucas Rasmussen, Christopher Kamph og Mathias Max.

Det er fem angribere og tre backer, og med et farvel til reservemålmændene, tre faste backer (Larsen, Larsen og Schaarup) og tre faste angribere (Thinnesen, Kuznetsov og Hansen) fra den sidste del af grundspillets holdopstilling venter et stort stykke arbejde for træner Svensson. Gættet herfra er, at Bulldogs-ledelsen vil trække en del på svenskerens gode forbindelser i hjemlandet og formentlig få et “blåt-gult” ansigt på importfronten efter sommerferien.