Fantastiske Feuk holdt nullet i Rungsted-sejr

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Ishockey – Blue Fox Herning 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Rungsted Ishockey fik en flot revanche, for det kedelige nederlag i overtid i mod Aalborg Pirates i fredags, da det blev til en sejr i aftens kamp på hjemmebane i Saxo Bank Arena i mod formstærke Herning.

Uldjyderne kom ellers til kampen med seks sejre på stribe og klart opadgående formkurve de sidste uger. Dette var dog ikke nok i aftens kamp, da man stod overfor ligaens varmeste keeper lige nu, Sebastian Feuk i Rungsted-målet.

Kampens indledende fase bød ikke på noget interessant at berette om, faktisk var der ikke et reelt skud på mål de første otte minutter. Begge hold startede ud med defensive udgangspunkter, og derfor blev det nærmest skyttegravskrig, hvor de pucke der blev sendt i mod kassen, blev stoppet, inden de nåede ind til målet.

Midtvejs i perioden steg tempoet fra begge holds side, og det var med hjemmeholdet i teten. Især kæden med Kangasniemi, Andersson og tilbagevendte Saarinen stod for flere sekvenser i gæsternes zone, hvor der blev skabt chancer, men Simon Nielsen i udeholdets mål, tog det der kom. Kun en enkelt gang var Nielsen passeret, men heldet tilsmilede Nielsen og Herning, da Rosenthal ramte stolpen.

Den anden vej kom der også lidt mere fra Herning, men Rungsteds meget lave udgangspunkt, gjorde det svært for gæsterne at overrumple hjemmeholdet. De fleste skud kom derfor ude fra siderne, og der dækkede Feuk vinklerne fint af og sørgede for at vinkle de returpucke han måtte give, ud i hjørnerne.

I slutningen af første periode, kom hjemmeholdet så i front: Efter flot spil af Andersson og Saarinen i hjørnet, fandt førstnævnte Joachim Holten-Møller, som havde sneget sig med frem på forreste stolpe. Han kunne stille og roligt dirigere pucken i mål, uden chance for Nielsen i gæsternes mål.

Føringen til hjemmeholdet, efter første periode var helt okay, de ville mest i den sidste halvdel af perioden og Herning virkede ikke super skarpe fremad isen.

Mario Simioni må helt sikkert have haft spanskrøret fremme i pausen, for Herning kom som forvandlet ud til anden periode og ejede isen i store dele af de midterste tyve minutter. Især i de første 6-7 minutter af perioden, lavede Rungsted mange fejl på egen blå linje, og det hjalp gæsterne til at få et voldsomt overtag i puckbesiddelse og chancer.

Flere gange sværmede udeholdet rundt om Feuk i Rungsted-målet, men de sidste marginaler manglede, når den sidste stav skulle sættes på pucken.

Rungsted virkede pludselig en smule groggy, og havde svært ved at finde løsninger på det fremadrettede spil, og ofte blev pucken smidt ned i endebanden hos Simon Nielsen, blot for at der kunne skiftes ud og få nye friske kræfter på isen.

Herning mistede naturligt nok lidt momentum undervejs i perioden, eftersom målene udeblev, og i stedet blev der åbent lidt op den anden vej, hvor Ossi Saarinen to gange på ganske kort tid var alene igennem med Simon Nielsen i gæsternes mål, men begge gange med Nielsen som sejrherre.

De sidste tyve minutter blev en noget mere lige forestilling, hvor hjemmeholdet havde fundet energien og hovedet igen, og dermed i højere grad kunne byde gæsterne op til dans.

Begge hold fik muligheden i powerplay i tredje periode. En enkelt gang fik hjemmeholdet muligheden og to gange var Herning en ekstra mand på isen, men ingen af de to hold, havde skarpheden i denne disciplin i aften.

I stedet var største chance i special teams til Rungsteds finske duo Kangasniemi og Saarinen, da de kom afsted i en to-mod-en, da gæsterne var i overtal. Chancen blev dog afværget, da Rasmus Nielsen fik kastet sig på tværs, da Kangasniemi forsøgte at finde Saarinen.

Herning blev en smule mere desperate i slutminutterne og det kastede blandet andet en grim boarding fra Steffen Frank af sig, da han tordnede Mathias Røndbjerg ind i banden, men dommeren vinkede afværgende.

Tomas Sinisalo havde udeholdets bedste chance, da han med tre minutter igen, kom alene med Feuk, men finnen ramte ikke målet.

I stedet endte det hele med et mål af Kangasniemi i tomt mål, efter Johan Andersson og Ossi Saarinen i fælleskab havde fået arbejdet pucken ud af egen zone.

2-0 til Rungsted var helt okay, samlet set, men Herning må ærgre sig over de mange spildte chancer især i anden periode.

Sebastian Feuk storspillede igen idag og holdt nullet for tredje gang i sæsonen. Den 22-årige keeper virker helt utrolig rolig på stregen og gør ikke tingene sværere end de er. Feuk udnytter til fulde de gode arbejdsbetingelser et defensivt orienteret Rungsted-hold giver ham. Der er vist efterhånden ingen tvivl om, at Rungsted har fundet sit hierarki på målmandsposten.