Fantastiske billeder: AHL-profil på isen for første gang siden hjertestop

Foto: Sarah Connors

Godt og vel fire måneder efter, at han fik hjertestop og faldt om på isen kort før en AHL-kamp mellem Tucson Roadrunners og Manitoba Moose, kunne canadiske Craig Cunningham fredag snøre skøjterne og tage sine første skøjtetag.

Smilet på Craig Cunninghams læber fortalte nærmest hele historien. Den 26-årige canadier var døden nær, da han kollapsede med hjertestop før en AHL-kamp 19. november sidste år, men han vendte tilbage til livet – og nu også til det kolde og glatte underlag, han har tilbragt tusindvis af timer på.

Craig Cunningham fik efter en lang og sej kamp for sin førlighed mulighed for at træde ud på isen i Tucson Arena ved fredagens morgentræning. Og den canadiske forward, som var en profil i AHL før sit uhyggelige kollaps, så ikke ud til at være til at skyde igennem efterfølgende.

Se de fantastiske billeder her:

Craig Cunningham kommer ikke til at spille ishockey på topniveau igen. Han fik – som billederne også afslører – amputeret sit venstre ben efter hjertetilfældet i efteråret, og de varige mén gør, at hans karriere som professionel ishockeyspiller med al sandsynlighed er forbi.

Canadierens jernvilje er dog tydelig for enhver, og Craig Cunninghams historie handler både om mod, viljestyrke og dedikation. Han snød døden – og nu har han været på isen igen. Den 26-årige canadier har gjort comeback til livet og vil formentlig blive en inspirationskilde for mange.