Fængselsstraf til svensk ishockeyspiller efter slagsmål på isen

I Sverige blev en ganske opsigtsvækkende dom afsagt i begyndelsen af juli, skriver Aftonbladet. En ishockeyspiller har nemlig fået et års fængsel og 24.094 kroner i bøde for at tage kvælertag (grov mishandling) på en modstander – ifølge ham selv i forsøget på at få modstanderen til at holde op med at slå løs i forbindelse med et slagsmål.

Episoden fandt sted i sidste sæson i de lavere rækker i Stockholm.

Der har været divergerende opfattelser af situationen, og tiltaltes (en 36-årig mand) advokat Thomas Bodström er også svært chokeret over kendelsen, eftersom både han og den tiltalte har opfattet situationen, som noget der sker i mange ishockeykampe – bare med en uheldig udgang.

– Det er en ulykkelig hændelse, men sådan noget sker i hver eneste kamp. Nu håber jeg, at sporten tager fat i det her, ellers vil jeg se, at det her bliver konsekvent. Så skal sådanne hændelser politianmeldes i hver eneste kamp.

– Til forskel til andre slagsmål i hockeyen, hvor folk slås med knytnæver, havde min klient ikke til hensigt at skade sin modstander. Det her er ikke sjovt, men vi er sikre på, at en appel får ændret dommen, siger advokaten.

Dommen faldt fordi retten fandt, at “tiltalte har trykket sin arm mod sagsøgerens hals og derefter taget et greb rundt om halsen med sin ene hånd. Det har afstedkommet åndenød, bevidsthedstab, smerte og skade. Bevidsthedstabet som sagsøgeren blev udsat for har ifølge citeret udtalelse fra Rättsmedicinalverket indebåret, at han har befundet sig i en livstruende tilstand, lyder det.