FACEOFF’s superpanel: Vigtigst for succes i slutspillet

Foto: Jan Korsgaard

Tilsammen har de spillet tusindvis af kampe på højeste niveau. Og i dag hjælper de FACEOFF med at sige goddag til slutspillet. FACEOFF’s superpanel har i dagens anledning fået følgende spørgsmål: Hvad er vigtigst for succes i slutspillet? Giv et par eksempler eller tre.

Mick Biehl:
Troen på at man kan, og viljen til at gøre det beskidte arbejde. Hvis du har 20 mand, der alle tror de skal være helten, er der sjældent én af dem, der bliver det.

Fokus på kampen, spillet og sig selv, – det man kan gøre noget ved, og ikke alt muligt andet, som for eksempel dommere, topscorerlisten eller de to kampe man lige har tabt.

Kvaliteten i truppen. Dine topspillere skal levere og gribe de muligheder der kommer, for de er få.

Mental og fysisk restitution mellem og efter kampene. Programmet er hårdt. Dem som ikke passer på deres krop, og får hvilet, når de kan, løber tør for kræfter. Så simpelt er det.

Det frigjorte spil fra grundserien skal tæmmes en anelse. Fejl straffes meget hårdere i slutspillet, fordi alle er hundrede procent fokuserede, og ved hvad der er på spil, og der vil ofte kun være et enkelt mål mellem taberen og vinderen af en kamp.

Mike Grey:
Det er efterhånden blevet en kliche, men special teams er klart afgørende sammen med målmandsspillet. Jeg vil dog fremhæve viljen til at ofre sig for holdet og hinanden, som en utrolig vigtig faktor. Hvis ikke man har det extra, når slutspillet starter, så er man allerede bagud fra starten. Sammenhold og ikke mindst troen på, at man kan vinde.

Olafur Gunnarsson:
Det vigtigste i slutspillet er disciplin alle spillets facetter, selv om jeg godt ved, at det kan lyde som klichéer
* At holde sig fra boksen
* Holde sine aftaler.
* Tålmodighed – disciplin til at have tålmodigheden til at vente på åbninger.
* Og til sidst simpelt spil. Disciplin til at turde spille det simple i stedet for at søge en aflevering, som ikke er der. Lidt i tråd med tålmodigheden.

Andreas Andreasen:
Optimal forberedelse i løbet af sæsonen. Er holdet ikke i form til det hårde program, så er det for sent, når slutspillet går i gang. Har holdet toppet for tidligt, eller måske gør det for sent, så er alt spildt. Styr på sammensætning af kæderne, samt Power- og boxplay. Selvtillid. At holdet møder ind med en tror på alt kan lade sig gøre, og man ”rider” på en bølge.

Martin Nielsen:
Når sidste grundspilskamp er færdigspillet ved alle godt hvad der skal ske. Du skal passe dine sengetider, spise bedre, træne bedre. alle sanser skal skærpes. Derudover skal alle sørge for, at småproblemer med familien, venner, arbejde, mv. forbliver udenfor omklædningsrummet. Holdet har kun brug for positiv energi.