FACEOFF’s superpanel: Fordel eller ulempe med en pause?

Man diskuterer ofte, om det er fordel eller en ulempe med en lang pause før en serie – og diskussionen er naturligvis igen blevet aktuel efter SønderjyskE og Frederikshavn vandt sine respektive runder med 4-0, mens Herning eller Esbjerg måtte trække den længere.

Men hvad siger de spillere, der har prøvet det? FACEOFF’s superpanel på plads med et hurtigt bud. Fordel eller ulempe? Eller midt imellem?

Andreas Andreasen: 
I en lang serie vil Frederikshavn og SønderjyskE nok have flest kræfter i behold til sidst. De har også kunne træne mere special teams, og forbedre det til de kommende kampe. Ulemperne kan være manglende intensitet og fart i starten af serien. De skal passe på ikke at komme bagud i starten af serie, fordi man ikke er oppe i fart og intensitet.

Mick Biehl: 
Jeg mener det er en klar fordel med en pause. Spillerne er fuldt restituerede, og småskader er behandlet. Man har haft tid til at optimere special teams. Eneste fare er, at man bliver lullet i søvn under kamppausen, men for dem der virkelig har fokus på det rigtige, vil det altid være en fordel at være udhvilet og sulten, fremfor fuld af blå mærker og syre i kroppen.

Det mentale aspekt kan gå begge veje. En fordel at ride på sit momentum, en ulempe at være træt og “mæt”. Hvis dem som har haft pause, formår at toppe motivationen til første kamp, mener jeg igen det er en fordel.

Mike Grey:
Hvis man har småskader på flere spillere, kan det være en fordel at få lidt hvile, men her har Sønderjyske og Frederikshavn fået 12 og 11 dages “fri”. Jeg synes, det er lige voldsomt nok. Jeg havde foretrukket en kortere pause, men de to hold har været for dygtige i forhold til deres modstandere i kvartfinalen.

Jeg tror på, det er bedst at være i “game mode” og ikke have for meget pause, men pausen kan godt få positiv betydning længere fremme i PO for både Sønderjyske og Frederikshavn.

Martin Nielsen: 
I den her sæson tror jeg, det har været en fordel med en pause. Herning og Esbjerg har spillet lange og opslidende serier, der har været opslidende, mens SønderjyskE og Frederikshavn har haft mulighed for at vente og restituere.