FACEOFF i Finland: Regin klar til VM-comeback

Foto: Jan Korsgaard

Ikke siden Danmark i 2010 kvalificerede sig til kvartfinalen ved VM i Tyskland har Peter Regin været med VM. Men når det danske ishockeylandshold løber på banen i Moskva i maj, så bliver det igen med herningenseren på isen.

Det slår han fast over for FACEOFF-online.dk.

– Er jeg frisk i maj, så spiller jeg VM. Jeg vil gerne spille for landsholdet, siger Peter Regin.

Han har siden sin seneste VM-optræden været plaget af skader og har i stort set samtlige sæsoner derefter kæmpet for igen at bide sig fast i NHL uden held.

Men klubskiftet til Jokerit Helsinki og KHL har givet ham spilleglæden igen.

Så meget endda, at den finske klubs General Manager, Jari Kurri karakteriserer Regin som den bedste spiller lige nu i den finske storklub.

– Jeg kender ham fra det danske landshold. Han har en baggrund i verdens stærkeste ligaer, og han viser stort lederskab på isen, siger Jari Kurri.

På grund af det hårde program og de mange rejsestrabadser sidder Peter Regin over i landsholdets kommende turnering i Norge og muligvis også på hjemmebane, når Danmark spiller firenationers-turnering i februar.

– Vi skal spille Spengler Cup i Schweiz mellem jul og nytår, og det giver fem ekstra kampe. Det betyder, at vi får nogle KHL-kampe rykket til januar, så vi kan ende med at skulle spille 25 kampe på 40 dage.

Slutspillet i KHL begynder allerede 18. februar, så det er ikke sikkert, det er hensigtsmæssigt at smide tre kampe ekstra ind i det program, siger Peter Regin til FACEOFF-online.dk.