FACEOFF i Finland: Puckene studsede den rette vej

Foto: Jan Korsgaard

Det var ingen tvivl om tilfredsheden hos Jokerit Helsinkis tre danskere, da FACEOFF-online.dk mødte dem efter kampen i Hartwall Areena. En stensikker 6-1-sejr over Yugra Khanty-Mansiysk var et perfekt comeback på hjemmebane efter fire svære kampe på udebane langt ovre i det østlige Rusland.

Den danske mand i skysovs var vel Philip Larsen, der leverede en flot offensiv kamp, som han kronede med tre assister. En af dem i et mønsterangreb, hvor pucken endte med nærmest at blive spillet ind over stregen.

– Det var rigtig godt for holdet. Vi havde brug for en kamp, hvor puckene gik vores vej. Det har været lidt nedad bakke de seneste par uger, men i aften fik alle noget positivt med fra kampen. Det var godt for spillerne, holdet og klubben, sagde Philip Larsen i gangene under Hartwall Arena.

– For mit eget vedkommende? Pucken har ikke lige studset den rette vej på det seneste. Jeg har fået nogle billige assister de seneste uger, hvor mine medspillere har gjort det meste af arbejdet. I aften rørte jeg mig godt og fik gang i spillet. Det var dejligt at få den følelse tilbage

Jesper B. Jensen kom ikke på pointtavlen, men samarbejdet med Philip Larsen fungerede glimrende, som den danske landsholdsback også pointerede efter kampen.

– Det var Philip, der lavede det offensive arbejde, og sådan plejer fordelingen også at være. Det er helt fint for mit vedkommende, jeg er bare glad for at spille hver gang. Vi noterer plus to og vinder 6-1 uden at anstrenge os alt for meget. Det sker ikke alt for tit i den her liga.

Peter Regin kaldte kampen for en af Jokerits bedste i sæsonen:

– Yugra var måske ikke den stærkeste modstander, og vi var rimelig kontrollerende gennem hele kampen. Jeg ved ikke, hvad skudstatistikken endte med, men vi var overbevisende i aften. En god sejr for os.