FACEOFF i Finland: På vej til Lahti

FACEOFF-redaktionen er nu på vej i toget mod Lahti. Turen går gennem den finske provins og stationer som Kerava, Haarajuki og Mentsälä.

Og lad os bare sige, at myldretiden også er solid på ruten Helsinki-Lahti. Det vælter ganske enkelt med mennesker i det grågrønne tog. Og hvis nogen plader over benpladsen hjemme i Danmark, skulle de bare prøve her i Finland. Den er minimal. Ikke brok. Bare en konstatering.

Destinationen er Stefan Lassen og Pelicans Lahti, der i aften tager imod TPS Turku.

Men hvad er det egentlig for en by og klub, Stefan Lassen befinder sig i. Her en punktpræsentationen af herningenserens finske Liiga-klub.

  • Det bedste ishockeyhold i Lahti har ikke altid heddet Pelicans. Det skete først efter en restrukturering af klubben i 1996, hvor man forsøgte at give ny energi til byens issønner med friske farver og pelikanen som maskot efter en række tørre år i den næstbedste række.
  • Lige før årtusindeskiftet rykkede Pelicans igen op i den bedste række – dengang var der stadig op- og nedrykning i Finland. I dag er ”Liiga” et lukket selskab – dog ikke mere end, at der stadig kan komme nye hold ind i selskabet, hvis de overholder de nødvendige krav.
  • Pelicans og dens forgængere fra Lahti har aldrig vundet mesterskabet. 2011-12-sæsonen var den hidtil mest succesfulde for klubben. Her strøg Pelicans helt frem til finalen, men tabte til JyP Jyväskylä, der vandt serien i fem ud af syv mulige kampe.
  • Du har måske set canadieren Ryan Lasch brillere for Frölunda i indeværende sæson. Han er skarp. Det var ham, der bar Pelicans frem i klubbens store sæson. 16 point i 17 kampe gjorde ham til topscorer i slutspillet. Han blev ligeledes topscorer i grundspillet med 62 point.
  • Pelicans Lahtis hjemmebane, Isku Araena, tæller 5530 pladser. Stefan Lassen er den første dansker nogensinde i klubbens historie.
  • En af backkollegaerne til Stefan Lassen har vel nærmest det farligste navn man kan have i ishockey. Den 26-årige amerikaner hedder Ben Blood.
  • Sidste sæson var en tam affære for klubben, der hurtigt mistede muligheden for at komme i slutspillet. Det betød, at to tidligere profiler i den danske liga, Tyler Redenbach (eks-Odense) og Jordan Smotherman (eks-Esbjerg) forlod klubben i utide. Pelicans skulle spare. 12. pladsen i tabellen endte også med at koste træner Tomi Lämsä jobbet.
  • Går det bedre i år? Stefan Lassen får masser af spilletid, men meget tyder på, at Pelicans kommer til at kæmpe hårdt for bare at snuppe den 10. plads, der giver adgang til preplayoffs, spillet om at komme i kvartfinalen mellem nummer 7-10 i grundspillet.
  • Som i øvrigt hedder Runkosarja på finsk. Så ved du det!FACEOFF-online.dk er på pletten til Pelicans kamp mod TPS Turku i aften og giver dig updates, tekst og billeder og snak med Stefan Lassen. Alt sammen her på sitet!