FACEOFF i Finland: Lahti og Lassen holdt nullet

Foto: Jan Korsgaard

(FACEOFF i Lahti, Pelicans Lahti-TPS Turku 1-0) I aften er det fuldstændig umuligt at se, at Pelicans Lahti kæmper i den finske Liigas nederste halvdel, men TPS Turku er på en øjeblikkelig tredjeplads i grundspillet.

Stefan Lassen er i hjemmeholdets starting line, og fra kampens indledning hamrer pelikanerne det ene angreb efter det andet ned mod gæsternes goalie, Teemu Lassila.

I de første 10 minutter af kampen kommer TPS stort set ikke ud af egen zone, og derfor er chokket i hallen kæmpestort, da gæsternes Jerry Ahtola bringer gæsterne foran. Men dommeren annullerer korrekt for en høj stok. 0-0 efter 20 minutter.

Pelicans Lahtis hjemmebane, Isku Areena, er gammel, slidt og rå i sit udtryk.

Rusten breder sig så småt på de døre, der fører fra foyeren og ind i hallen, hvor alt, inklusive sæder, er farvet i hjemmeholdets lyseblå-turkis farve.

Hallen, der tæller 5500 pladser, blev bygget i 1973, og den er siden blevet renoveret og fornyet adskillige gange.

Lydanlægget er nyt og tordner af sted til Ace of Spades, Hells Bells og alle de andre rockhockeyklassikere, som kampens DJ hamrer ud i æteren. For fuld volumen.

Anden periode er dejlig underholdende, men også lettere kaotisk og ustruktureret.

Med langt større jævnbyrdighed end første, og blændende målmandsspil i begge ender. Masser af chancer i begge ender. Konstant optræk til tumult.

Og et kyndigt publikum, der udover at nyde god underholdning tydeligvis sætter pris på både en fin tackling og gedigent forsvarsspil.

Hjemmeholdets fans flipper ud i slutfasen af perioden, da en række ”på kanten-udvisninger” rammer Pelicans. Pibekoncert og en rasende Pelicans-træner, da ingen dommer fløjter af, mens Juhani Tyrväinen ligger skadet i egen zone og efterfølgende eskorteres ud.

Udover solide indsatser i boksplay har vi ikke set meget til Stefan Lassen, der mest står for solidt defensivt arbejde i aften.

Hotdogs er tilskuernes hovedmenu i pausen. Det er muligt at købe dobbeltudgaven med to pølser.

Den fintskårne agurk ”Bostongurka”, ketchup og sennep står til fri afbenyttelse. Der er fuld skrue på souvenirshoppen, og lidt tilfældigt har klubben hængt gamle avisudklip og trøjer op i rammer rundt omkring.

Det er umoderne og samtidig charmerende.

På pressepladserne har to radiokommentatorer travlt med at kommentere hjem på det for os danskere komplet uforståelige finske sprog. Syv-otte skrivende journalister og klubanalytikere i jakkesæt fylder godt op ved bordene.

Forløsningen i Isku Areena kommer efter 44 minutter, da Juhani Tyrväinen er først over en retur og driver pucken ind bag Teemu Lassila i Turku-målet. Fortjent.

Pelicans har et af de lavere budgetter i den finske liga, TPS er i den middelhøje ende.

I aften er Lahti-mandskabet klart bedst og klarer gæsternes sidste storm. 1-0 og varme klapsalver fra hovedparten af 2905 tilskuere, inden de drager ud i den iskolde finske vinter og får kolde hænder igen.