Får Danmark en ny NHL-back i næste sæson?

Foto: Jan Korsgaard

(ANALYSE af Søren Hansen) Philip Larsen har i denne sæson gjort det fremragende for Jokerit i KHL. Så fremragende, at Vancouver Canucks valgte at trade sig til ham. Men vil han sikre sig en startplads hos dem? Hvor meget står der mellem ham og en plads i truppen hos Canucks, hvis de bliver enige om en kontrakt 1. juli?

Hvis Philip Larsen skriver kontrakt med Vancouver, kommer han til en organisation, som befinder sig i ingenmandsland. De er gået fra en udmærket sæson i 2014/15, hvor de sikrede sig en plads i slutspillet, til at ligge i den tungere ende af Western Conference i denne sæson. Vancouver Canucks vil formentlig være et hold, som befinder sig mere i en ’rebuilding’-fase i de kommende år end et hold, som kandiderer til at komme i slutspillet.

Philip Larsen kan komme til en klub, som har en af de ringeste backlinjer i ligaen. Canucks har en række veteraner på backpladserne i form af Dan Hamhuis, Alexander Edler og Chris Tanev, som også har været del holdets førstebackpar i denne sæson.

Derudover har de talenter som Ben Hutton og Anthony Pedan, hvor specielt Ben Hutton er spået en stor fremtid. De har også en række spillere som Matt Bartkowski, Luca Sbisa og Alex Biega, som spiller på nogle løse pladser, hvor Luca Sbisa er mest lovende. De har derudover også lige signet ”den nye Zdeno Chara” i form af Nikita Tryamkin, som kommer fra KHL, hvor han har gjort det glimrende.

Alexander Edler og Chris Tanev vil helt sikkert stadig være en del af holdet i næste sæson, fordi de bidrager med en masse rutine. Dan Hamhuis har kontraktudløb til sommer, hvor han vil være attraktiv for mange klubber. En forlængelse vil også være en mulighed, da han er fra Vancouver og har udtrykt et delvist ønske om at blive i klubben. Ben Hutton får formentlig også en plads med mindre han falder fuldstændig igennem i resten af denne sæson.

Derefter er der en stor kategori med spillere, som befinder sig i en usikker position, og her falder Philip Larsen nok også ind. De skal helt sikkert møde op til training camp og bevise deres værd for at få en plads næste sæson.

Philip Larsen og Vancouver Canucks’ træner Willie Desjardins har en fælles fortid i Dallas Stars, hvor han var assisterende træner. Det vil bestemt være en fordel for Philip Larsen, at træneren kender ham personligt, når han kommer til klubben, så han kender hans kvaliteter. Dermed vil Philip Larsen hurtigere blive brugt på en måde, hvor han kan bevise sit værd.

Jeg tror personligt, at Philip Larsen vil have en udmærket chance for at spille sig på holdet i Vancouver i næste sæson. Det skyldes først og fremmest, at han kommer til et hold, som skal bygge sig selv op over de kommende år.

De kommer i en rebuilding-fase, hvor der altid vil være brug for spillere, som kan udfylde bestemte roller. Specielt i den tredje backpar vil det være muligt at tilegne sig en plads igennem en god training camp.

Philip Larsen har masser at tilbyde Vancouver Canucks med sit hurtige skøjteløb, gode overblik og tekniske kvaliteter, som vil gøre ham attraktiv for klubben i fremtiden. Derfor er spådommen herfra, at Danmark i næste sæson igen får en back i NHL.