Et mål var nok for Finland til at vinde i Bentax Isarena

© iShoot.dk

Et mål var nok for Finland, der vandt en tæt testkamp mod Danmark her til aften i Aalborg. En ganske udmærket match af danskerne, der sled, slæbte og arbejdede hårdt gennem 60 minutter, men ligesom tidligere på sæsonen havde de rød-hvide problemer med at score mål. 

Første periode var fuldstændig jævnbyrdig. Nok havde finnerne mere puck og et par gode muligheder, men Sebastian Dahm var på plads og har vel kurs mod en plads som sikker etter i det danske bur ved VM. 

Arbejdshesten Morten Poulsen havde Danmarks bedste mulighed, da han var ved at styre et Nicholas B. Jensen-skud i kassen, og gennemgående så man et discplineret dansk mandskab, der flere gange stod højt oppe for at forstyrre finnernes opspil. Det kunne ligne en Ehlers-signatur på det danske spilsystem. 

Mange i hallen troede, der var mål, da Jere Sallinen forsøgte sig tæt under det danske mål lige før pausen, men på en eller anden måde fik Dahm pareret. 0-0 ved pausen. 

Anden periode begyndt dejligt underholdende. Mathias From var tæt på scoring tidligt, og Sebastian Dahm måtte ud med et par fine parader på kontante finske forsøg.

Også Frederik Storm lagde sig tæt ind under den finske målmand Jussi Olkinuora og var tæt på at score kampens første mål, der lå luften i de første seks-syv minutter op til kampens første “commercial break” – eller “power break”, som det plejer at hedde under VM. 

Mathias Bau fik mere og mere “schwung” i sine lange ben og finder han sin form for alvor, kan han blive et skarpt islæt for Danmark under VM. Fysikken er stadig enorm. 

Niklas Andersen gjorde et glimrende indtryk denne aften, og var tæt på at trykke pucken ind til dansk føring, da vi var 27 minutter inde i kampen.

Det skal siges, at det skete midt i en periode, hvor finnerne havde taget teten – og flere gange kørte danskerne trætte med lange sekvenser foran Dahms bur. 

I store dele af perioden stod Danmark glimrende i egen zone, men knækkede med 33 sekunder igen, da presset blev for tungt. Sakari Manninen skulle blot lægge pucken stille og roligt ind på Arttu Ilomäkis oplæg efter et par sjusk i den danske forsvarszone. 

Danmark var uden Nicklas Jensen og Joachim Blichfeld, der begge kunne have givet de rød-hvide mere tyngde offensivt. 

Der var lige knap 2000 tilskuere i Bentax Isarena, hvor der ingenlunde var klasseforskel på de to hold, men finnerne trådte lige en tand hurtigere i skøjterne end de rød-hvide set over 60 minutter.

Danskerne arbejdede sig op i tempo med fem-syv minutter igen, og tredjekæden med Morten Poulsen, Mathias From og Niklas Andersen pressede igen godt på. 

Ud med Dahm i slutfasen, dansk forsøg på pres, men intet mål og finsk koldblodighed. 1-0 til Finland, et fair resultat efter en kamp, som Danmark havde ganske stor ære af.