Estland videre i OL-kval med tidligere Bulldog

1150 tilskuere overværede sidst på eftermiddagen, at Estland spillede sig videre til næste runde i OL-kvalifikationen. Der var lagt op til en ganske tæt finale mellem Estland og Mexico, men den tæthed holdt kun i to perioder, inden Estland hjemme i Tallinn bombede mexicanerne hjem på den lange rejse. 13-3 blev slutcifrene.

Dermed vandt Estland puljen, der også talte Bulgarien og Israel, med maksimumpoint ni og en målscore på hele 58-4. I den anden ende af skalaen var bulgarerne, der sluttede med nul point og 4-39 i mål.

Estland har enkelte spillere, der ernærer sig i finsk hockey, og også et par folk i mindre ligaer rundt omkring, men mest kendt er dog 36-årige Lauri Lahesalu, der spiller i franske Angers og har gjort sig i Europa og for Estland i adskillige sæsoner.

I 2004/05-sæsonen var han endda en enkelt sæson i Odense med Bulldogs. 47 kampe og 11 point blev det til.

Estland er dermed videre til næste runde, hvor det med danske øjne begynder at blive spændende. Her spilles nemlig de tre puljer, der skal afgøre, hvilke tre hold, der kommer med til den sidste kvalifikationsrunde før OL i 2018.

Her skal Estland til Budapest for at møde Ungarn, Polen og Litauen.

Senere i aften afgøres det, hvem der vinder den anden øjeblikkelige OL-pulje, når Spanien og Serbien gør op om førstepladsen i Madrid-forstaden Valdemoro. Begge hold er ubesejrede efter to runder, så der skal nok blive drama på drengen i aften.