ESPN: Toronto er Nordamerikas dårligste sportshold

Toronto Maple Leafs er undtagelsen, der bekræfter reglen om, at penge er afgørende i jagten på sportstrofæer. Traditionsklubben, der ikke har vundet Stanley Cuppen siden 1967, har nu før første gang siden 1964 vundet noget to år i træk – det er dog ikke en titel, som er så eftertragtet.

TV-stationen ESPN har nemlig for andet år i træk kåret Toronto Maple Leafs som den dårligste professionelle klub i nordamerikansk sport. Med andre ord så betyder det, at Leafs er det dårligste hold, når man tager både NHL, NBA, NFL og MLB med.

Med den knap så flatterende placering som nummer 122 er Toronto ni pladser bag NHL’s næst dårligste, Jannik Hansens Vancouver Canucks.

– De ulykkelige Leafs har ejet titlen i tre af de seneste fire år. Ingen franchise i de fire store sportsgrene opkræver mere for at levere mindre (139$ per kamp, for en klub der har undladt at kvalificere sig til slutspillet i ni af de seneste 10 sæsoner), skriver ESPN’s Doug McIntyre i begrundelsen.

Den samlede score stammer fra parametre som titelhøst, ejerskab, træning, spillere, fanrelationer, prisvenlighed, stadionoplevelse, værdi for pengene og forandring i forhold til sidste sæson.

Den bedst placerede NHL-klub er Tampa Bay Lightning, der indtager en samlet tredjeplads, mens Frederik Andersen og Anaheim Ducks slutter lige efter på en fjerdeplads. Mikkel Bødker og Arizona Coyotes ligger nummer 44, Lars Eller og Montreal Canadiens nummer 54, Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets nummer 69, mens Frans Nielsen og New York Islanders ligger nummer 73.