ESPN: Seks danskere på Europas World Cup-hold

Alle de seks danskere, der i øjeblikket spiller i NHL, kommer med på Europas hold, når der er næste efterår spilles World Cup of Hockey i Toronto. Det spår ESPN’s ishockeyekspert Scott Burnside.

Det er ingen hemmelighed for os danskere, at vores drenge i NHL gør en rigtig god figur. Det gør det dog ikke mindre imponerende, at ESPN også har fundet plads til alle seks NHL-danskere på det hold, som de mener, kommer til at udgøre Team Europe ved næste års World Cup-turnering, hvor verdens bedste ishockeyspillere vil være samlet.

Det europæiske hold består af NHL-spillere fra de nationer, som ikke i forvejen er repræsenteret i World Cup-turneringen. Det betyder, at spillere fra Tjekkiet, Finland, Sverige og Rusland ikke kan være med på det hold, som general manager Miroslav Satan skal udtage til turneringen.

ESPN’s Scott Burnside mener, at Satan skal finde plads til både Mikkel Bødker, Frans Nielsen, Nikolaj Ehlers, Lars Eller, Jannik Hansen og Frederik Andersen på holdet. Han forudser, at Bødker bliver wing i holdets andenkæde, mens Frans Nielsen bliver Europa-holdets tredjecenter. De øvrige tre danskere kommer til at udgøre holdets fjerdekæde.

Burnside spår, at Frederik Andersen bliver en del af holdets målmandstrio, hvor han kommer til at kæmpe om spilletiden med slovakiske Jaroslav Halak fra New York Islanders og schweiziske Reto Berra fra Colorado Avalanche. Umiddelbart ser ESPN-eksperten Halak som førstevalg og Andersen som andetvalg i det europæiske mål.

Team Europe kommer ifølge Scott Burnside til at se således ud:
Thomas Vanek – Anze Kopitar – Mats Zuccarello
Mikkel Bødker – Leon Draisaitl – Marian Hossa
Tomas Tatar – Frans Nielsen – Tobias Rieder
Nikolaj Ehlers – Lars Eller – Jannik Hansen
Marian Gaborik

Roman Josi – Mark Streit
Christian Ehrhoff – Dennis Seidenberg
Zdeno Chara – Andrej Sekera
Yannick Weber

Jaroslav Halak
Frederik Andersen
Reto Berra

De danske NHL-spillere kan se frem til en hård optakt til næste sæson, hvis de alle bliver udtaget til Europas World Cup-hold. Fra 1. til 4. september 2016 skal Danmark nemlig spille om at kvalificere sig til vinter-OL i 2018, og her kan Danmark for første gang råde over alle sine NHL-spillere, fordi kvalifikationsturneringen ligger før NHL begynder.