Esbjergs udlændinge slår til og sænker Herlev

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Esbjerg Energy 2-5 (1-1, 1-2, 0-2): Herlev i jagt på den første sejr over Esbjerg i snart fire år, og de tre point skulle jagtes på hjemmeisen i Herlev Skøjtehal – også kendt som Ørneborgen.

Hjemmeholdet i stor dominans i første periode, men overtaget rakte ikke, og som kampen skred frem, overtog Esbjerg initiativet, og fem scoringer af holdets udlændinge gjorde forskellen i aften. Herlev kunne have profiteret af powerplay, men denne del af spillet lykkedes ikke for hjemmeholdet.

Fin åbning på matchen med store chancer til Alexis Loiseau og Frederik Bjerrum og dermed muligheder i begge ender af isen allerede efter et par minutter. Og ikke mindst styringen fra Mike Daugulis, der var ved at overliste Mathias Seldrup i Esbjerg-målet.

En yderst livlig start på begivenhederne, hvor Herlev dominerede spillet, mens Esbjerg lurede på at stikke af sted i kontra. Fin underholdning til tilskuerne, der i aften måtte undvære musik og informationer fra speakerboksen som følge af tekniske problemer. De tekniske drillerier gav en lidt speciel stemning i hallen. En tam stemning.

Mathias Thinnesen med stærkt forsøg halvvejs i perioden, men Mathias Seldrup havde fået flot start på opgøret med 10 redninger på godt 10 minutter. Generelt intensive og kvalificerede angreb af hjemmeholdet.

Første powerplay tilfaldt Herlev, og også her leverede de sort-gul-blusede spillere en fin indsats, uden det førte åbningsmål af sig.

Stik imod spil og chancer var det Esbjerg, der bragte sig foran. Og så endda på et skørt mål. Nicholas Crawford havde pucken i venstre side, og han skøjtede ind, og til overraskelse for Evan Mosher i målet, sendte Crawford pucken op på keeperens højre skulder, og gummiskiven væltede ned i mål. 0-1 efter 16 minutter.

Herlev fortsatte ufortrødent med stor gejst og fysik, og forløsningen kom med lidt under to minutter til pause. Phillip Bruggisser fejlpassede til Frederik Bjerrum, der fra midt i slottet uhindret kanonerede pucken op i modsatte hjørne til 1-1. Flot scoring og trommerne hos hjemmeholdets fans satte den ellers fraværende stemning. Spillerne til pause kort efter – med Herlev som vinder af skudstatistikken med hele 17-5.

En udvisning til hvert hold i begyndelsen af anden periode overlappede hinanden, og især Herlev fandt melodien i angrebszonen. Situationen endte faktisk med fem mod tre for hjemmeholdet, men det lille minut blev ikke udnyttet. Halvskidt overtal.

I den anden ende strøg Adam Miller frem med et kvalificeret forsøg, men det yderste af trekantssammenføjningen reddede Evan Mosher og co.

Herlev i nyt powerplay, og denne gang lykkedes det for hjemmeholdets ørne. Mike Daugulis havde i den grad været synlig i aften foran Mathias Seldrup, og han havde først en kæmpe chance, inden han modtog pucken tæt under mål og slyngede den sikkert ind forbi Seldrup. 2-1 efter syv minutter af perioden.

Esbjerg svarede igen lidt over et minut senere, da Alexis Loiseau sluttede sit fremridt med at sende pucken op i hjørnet fra midt i slottet. Flot scoring af den canadiske wing. Og igen helt tæt på måltavlen.

I powerplay lidt over halvvejs i perioden kunne Esbjerg bringe sig foran 2-3. Gæsterne fik etableret spillet, og efter hurtige og præcise pasninger kunne Michael Fine styre en puck ind efter skud fra Phillip Bruggisser. Bøtten var vendt, og Esbjerg havde fået det mentale overtag.

Tiden herefter var præget af en god gang hawaiihockey med tvivlsomme pasninger fra begge mandskaber. Esbjerg måske med et lille overtag, men uden at skabe de store chancer på Evan Mosher.

Kim Staal i et sandt arbejdsraseri kort før pause, hvor han lagde god pasning til Mathias Thinnesen. Han misbrugte dog, og spillerne til pause med smal Esbjerg-føring.

En blandet start på tredje periode med masser af spilstop, der ødelagde tempoet. Esbjerg udbyggede føringen, da Alexis Loiseau opsnappede returen tæt under mål. Han rundede Evan Mosher og lagde pucken ind langs isen uden chance for keeperen. 2-4 allerede efter tre minutter. Og anden scoring af Loiseau.

Esbjerg ramt af to udvisninger inden for tre sekunder, og det gav gylden mulighed for hjemmeholdet. Og så alligevel ikke helt. Herlev fik selv en udvisning efter 30 sekunder, og så blev det fire mod tre. Men manglende koncentration og kreativitet i overtal, og Herlev forpassede chancen.

Herlev havde svært ved at spille sig frem til de gode chancer, holdet ellers havde kreeret hidtil i kampen. JP MacCullums mandskab fightede, men der var ikke samme intensitet i spillet som tidligere.

Med otte minutter igen øgede Esbjerg til 2-5 i powerplay, da Michael Fine med sin anden scoring fulgte op på en retur tæt under mål efter forsøg fra Carson McMillan. Vestjyderne skulle blot bruge 20 sekunder, før det vigtige mål blev sat.

Nyt powerplay til Herlev hen mod slutningen af kampen, men det var ikke ligefrem overbevisende to minutter af hjemmeholdet.

Esbjerg i cruise control resten af kampen, og cheftræner Mark Pederson og mandskab kunne rejse hjem til Vestjylland med tre point til tabellen. Fortjent sejr, der blev grundlagt på effektivitet og kynisme fra holdets udlændinge. Herlev har dermed tabt 20 kampe i streg til aftenens gæster – og må lede videre efter de tre point i det indbyrdes regnskab.