Esbjergs aften: 9-0 og dobbelt hattrick

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 9-0 (3-0, 3-0, 3-0)

Esbjerg levnede ikke megen tvivl om udfaldet, da man med en magtdemonstration besejrede Odense med 9-0 hjemme i Granly Hockey Arena. Frazee var sikkerheden selv i Esbjerg-målet og både Jeppe Holmberg og Matt Pistilli scorede hattrick.

Tirsdag aften tørnede Esbjerg og Odense sammen i Granly Hockey Arena i Esbjerg. Det var tredje gang i indeværende sæson, at de to mandskaber krydsede klinger, og fynboerne har endnu deres første sejr til gode mod vestjyderne, der hjemme sejrede relativt komfortabelt, mens man på Fyn har hentet en sejr efter overtid.

Gæsterne jagter Rødovres fjerdeplads, mens værterne kan øjne SønderjyskE’s andenplads. Esbjerg måtte til kampen atter se bort fra Nicholas B. Jensen, mens Odense var uden John Armstrong.

Kampens indledning var tempofyldt, men relativt udramatisk og chancefattig. Esbjerg kunne ikke rigtigt komme frem til gæsternes mål, og mens Odense godt kunne slide sig gennem de vestjyske forsvarsværker ved et par lejligheder, så manglede skarpheden når chancen bød sig.

Man skulle hen til det 8. minut, før Esbjerg for første gang kom frem til en reel mulighed, da Matt Pistilli tæt under mål fik snydt et par af gæsternes backs. Men Galansky pillede pynten af Pistillis afslutning og Odense tog over i de følgende sekvenser.

Efter et kvarters spil kom der hul på bylden for hjemmeholdet, da Aaron Lee tog sagen i egen hånd og spadserede igennem gæsternes forsvar, sendte pucken på mål og selv sendte returen ind bag Galansky til 1-0.

Minuttet efter trak Henry Hardarson en udvisning for hooking bag Esbjergs mål, og i det efterfølgende power play var der kontant afregning, da det godt et halvt minut inde i overtallet blev 2-0. Matt Pistilli forsøgte sig med et slagskud fra udkanten af face off-cirklen og selvom Galansky umiddelbart så ud til at have frit udsyn, så fik han ikke i tilstrækkelig grad handsken på canadierens afslutning, der derfor fortsatte ind i mål.

Hjemmeholdet havde nu for alvor kampens momentum og to minutter før pausen blev det tilmed 3-0 til Esbjerg, da Lasse Bang og Sune Hjulmand splittede gæsternes forsvar, inden pucken gik videre til Jeppe Holmberg der tog et hurtigt træk ind i banen, hvorefter han køligt sendte pucken op i det fjerneste hjørne.

I pausen mellem første og anden periode præsenterede Esbjerg Energy deres nye forward, da canadiske Tyler Gron var på isen for at hilse på sit nye hjemmepublikum. Gron kommer til at bære trøje nummer syv for vestjyderne.

Gæsterne fik tidligt i anden periode chancen i power play, da Esben Nielsen måtte til afkøling for en slashing, men trods et par afslutninger, så blev det ikke rigtigt farligt fra gæsternes side. 20 sekunders spil i fem mod tre ændrede ikke herpå, da Brock Nixon også måtte tage plads i boksen.

Ni minutter inde i perioden gik det stærkt. Sean Wiles var først få centimeter fra at gøre det til 3-1 med en lumsk baghåndsafslutning, som susede lige forbi mål. Øjeblikket efter var Jeppe Holmberg sendt alene af sted i et break away og her svigtede den talentfulde forward ikke, da han med sin anden scoring i kampen gjorde det til 4-0. En kold spand vand i hovedet på gæsterne, for hvem det hele virkede lidt tungt på dette tidspunkt.

Minuttet efter blev det 5-0 til Esbjerg. Matt Pistilli ville ikke stå tilbage for Holmbergs to scoringer, da han var først over en returpuck efter Aaron Lees forarbejde. Galansky var dermed passeret for femte gang, inden der var spillet en halv time og Brad Gratton tog konsekvensen heraf og indskiftede den tidligere Esbjerg-keeper Andreas Lauridsen.

Lauridsen gjorde en god figur i den resterende del af anden periode, men måtte kapitulere et par minutter før pausen, da Brock Nixon på flotteste vis gjorde det til 6-0. Canadieren plukkede med bladet en høj Odense-pasning ned i midtzonen og tog turen ned mod mål, hvor han sendte pucken mellem benene på Lauridsen.

I tredje periode fortsatte Esbjerg hvor de slap i anden. Jeppe Holmberg var fortsat i hopla og efter et par minutters spil var han tæt på at bringe værterne yderligere foran. Men Lauridsen kom her i vejen og Odense klarede dermed frisag.

Efter fem minutters spil fik Holmberg dog sit hattrick, da han fra en position bag mål skar ind foran og passerede Lauridsen ved nærmeste stolpe til 7-0.

Små tre minutter senere blev det 8-0 til vestjyderne, da Brock Nixon sendte Søren Nielsen af sted i et brak away. Nielsen sendte afslutningen mellem benene på Lauridsen, der måtte kapitulere for tredje gang siden indskiftningen.

Lidt dramatik indtraf med fire minutter tilbage af kampen, da der opstod et større slagsmål foran Odenses udskiftningsboks. En del udvisninger blev uddelt og resultatet heraf blev, at Esbjerg spillede i overtal i to minutter. En situation, som Esbjerg ikke fik omsat til scoring.

Det gjorde man til gengæld kort tid efter. Søren Pedersen blev udvist for forsinkelse af spillet blot tre sekunder efter at Odense var blevet fuldtallige og i det efterfølgende power play fik Pistilli gjort det til 9-0. Canadieren scorede dermed også hattrick, omend det sidste mål var lidt pudsigt; afslutningen kiksede faktisk for canadieren, men det snød Lauridsen så meget, at pucken stille og roligt gled i mål ved fjerneste stolpe.

Jeppe Holmberg var sprudlende gennem hele kampen. Han leverede en rigtig god arbejdsindsats, fungerede fint i kæden med Bang og Hjulmand og kronede altså indsatsen med et hattrick.