15 udvisninger og lussing til Esbjerg i Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 6-1 (2-0, 2-0, 2-1) 1559 tilskuere var taget til kamp i Gigantium en kold tirsdag aften, og det var sandsynligvis heller ikke sidste gang, at de gjorde det. De fik en eksplosiv kamp med masser af mål, og et Pirates-hold, der var i spillemæssigt god humør, mens Esbjerg viste, at man ikke vinder en kamp i udvisningsboksen. Gæsterne fik hele 15 udvisninger.

I optakten til kampen havde Aalborgs træner, Jens Nielsen, og kaptajn Daniel Madsen talt om fokus på at undgå udvisninger. Det havde gæsterne tilsyneladende ikke.

Begge hold kunne til kampen stille i stærkeste opstilling, da Tobias Ladehoff var blevet klar til kampen for Aalborg. Inden kampen blev Nicolai Meyer hyldet som september måneds spiller for Aalborg. Derudover blev Daniel Madsen hyldet for sine 300 kampe i Aalborg.

Som perioden skred frem var det tydeligt, at Nicolai Meyer var i hopla i aften. Først havde han flere gode muligheder i powerplay, hvor Esbjerg også have en farlig to mod én, hvor Matthew Pistilli og Mario Lamoureux havde chancen, men Marcus Lundell var sikkerheden selv i målet.

Det var ikke Nicolai Meyer, der startede målscoringen, men han havde næstsidste stav på Christopher Frederiksens scoring, hvor han havde tomt mål at skyde efter.

Et par minutter senere var det Nicolai Meyer selv, der sendte poucken forbi Jeff Frazee i målet. Meyer overskøjtede Nicholas B. Jensen på blå linie og scorede sikkert til 2-0 med små syv minutter tilbage af perioden.

Esbjerg forsøgte at komme tilbage, men Aaborg spillerne kæmpede flot, og de chancer, som Esbjerg kom til, men Marcus Lundell var en mur i de første tyve minutter.

I den midterste periode virkede det mere til, at Esbjerg ville ud at spille med musklerne, men det kostede en del udvisninger, og man kunne have fået flere, hvis kampens dommere havde dømt det hele.

Især Mike Dalhuisen og Olle Liss havde sin lille tango foran Esbjergs mål, efter Dalhuisen havde sendt Liss i målet bag Frazee. Liss ville dog have fat i Dalhuisen, men dommerne lod spillerne tage de små slag.

Esbjerg virkede utroligt udisciplineret, og det straffede Aalborg med scoring til 3-0 og 4-0, hvor først Olle Liss sendte kanonen afsted med stor træfsikkerhed til 3-0.

Mod slutningen af perioden blev det også til 4-0 efter at Christopher Frederiksen havde styret pucken i mål. Der var store protester fra Esbjergs spillere, der mente, at der var høj stok. Et syn på videoen lige efter kampen viste dog, at godkendelsen af målet var ok. 

Aalborg var hurtig til at udnytte overtallet i starten af de sidste tyve, hvor Lars Lundin sendte pucken op i det fjerne hjørne uden chance for Jeff Frazee. Esbjerg blev ved med flere unoder, og Anders Krogsgaard måtte tage ulovlige metoder i brug for stoppe Nicolai Meyer. Det var på grænsen til et straffeslag, men det blev ved en udvisning i stedet.

Aalborg ville gerne have holdt nullet for Lundell, men det lykkedes ikke, for Matthew Pistilli kunne sende pucken i mål bag Lundell til reducering, men det var ikke nok for Esbjerg til at få noget ud af kampen.

Esbjerg blev ved med at spille med musklerne, men det lykkedes ikke at få noget ud af det – udover udvisninger.

Magnus Leth Nielsen scorede til 6-1, og dermed lukkede han fuldstændigt kampen.

Resten af tiden skulle bare løbe af uret, og så kunne de små 1600 tilskuere juble over en sikker hjemmesejr.

Nicolai Meyer, Aalborg var banens bedste. Lige kåret til septembers måneds spiller, og i aften lagde han billet ind på oktobers måneds pris også. Han var i hopla hele kampen, hvor det endte med ét mål og 3 assist af den tidligere frederikshavner.