Esbjerg tog første stik efter arbejdssejr

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 2–0 (1-0, 1-0, 0-0)

Jeff Frazee holdte nullet og Esbjerg leverede en solid arbejdsindsats, da man fredag aften tog første stik i kvartfinaleserien hjemme mod Rødovre. Matt Pistilli stod for kampens detalje, da han var manden bag scoringen til 1-0.

Slutspillet blev skudt i gang fredag aften, hvor Esbjerg hjemme tog imod Rødovre i Metal Ligaens første kvartfinalerunde. Serien var et opgør mellem grundspillets 3’er og 7’er, efter at Esbjerg i mandags valgte sjællænderne som deres modstander frem for Odense, som var den anden tilbageværende mulighed.

Esbjerg har i denne sæson haft et fornuftigt tag på Rødovre, som man har besejret fire ud af fem gange. Senest blev det til en sejr på hele 0-6 i Rødovre, da de to hold krydsede klinger for præcist to uger siden.

Vestjyderne stillede op uden Jeppe Vinther og Henrik Clausen, mens Rødovre måtte undvære Nikolaj Krag-Christensen, Mike Rådde og Martin Højbjerg. Esbjerg havde flyttet Esben Nielsen op i 1. kæden, mens Tyler Gron var at finde i vestjydernes 4. kæde med Sune Hjulmand og Christian Wejse.

Forud for kampen blev Mike Dalhuisen kåret til februar måneds profil hos Esbjerg Energy.

Selvom der var lidt langt mellem chancerne fra kampens start, så var der god fart og masser af fysik i spillet. Rødovre kom umiddelbart bedst fra start rent spillemæssigt, hvor meget spil foregik i Esbjergs zone. Både Morten Andreasen og Anders Schultz fik testet Jeff Frazee i Esbjerg-målet tidligt i perioden, men den canadiske keeper var på sin plads for værterne.

Matt Pistilli virkede veloplagt denne aften og canadieren fik i to omgange forsøgt sig mod Stefan RIdderwall i gæsternes mål. Et par minutter senere forsøgte også Lasse Bang sig mod Rødovres mål, da han trak ind i banen og fik afsluttet med et hurtigt håndledsskud.

Gæsterne fik kampens første chance i power play, da Jannik Christensen indkasserede kampens første udvisning efter 13 minutters spil. Her fik Rødovre bidt sig rigtigt godt fast i Esbjergs zone, men værterne formåede at holde Rødovres afslutninger nede på et minimum.

Med et par minutter tilbage af perioden kom Esbjerg på 1-0, da Matt Pistilli diskede op med en flot detalje. Canadieren tog selv pucken med over midten helt ude ved banden, satte et par Rødovre-spillere af for derefter at skære ind i banen og gå direkte på mål, hvor Ridderwall blev passeret lavt i målet. Fremragende solopræstation af Pistilli. Esben Nielsen blev krediteret målet.

Esbjerg var oppe på dupperne fra starten af 2. periode, hvor Mario Lamoureux brød igennem gæsternes defensiv efter 15 sekunders spil. Men amerikaneren fik overplaceret sin afslutning og gæsterne kunne ånde lettet op.

Rødovre fik periodens første mulighed i power play efter otte minutters spil og var her få cm. fra at få udlignet, da Jonas Sass fik sendt en giftig afslutning af sted tæt under mål. Få sekunder efter gæsternes forsøg blev vestjyderne fuldtallige og man formåede her at vende spillet hurtigt og kom herefter frem til en afslutning på stolpen i modsatte ende.

Men man skulle et kvarter ind i perioden, før kampens næste mål faldt. Esbjerg pressede på foran gæsternes mål gennem en længere periode og pucken endte til sidst hos Aaron Lee, som med ryggen til mål fik scoret med baghånden. 2-0 og frustrationerne begyndte at melde sig hos gæsterne, som i flere situationer virkede irritable mod periodens slutning.

Efter periodens slutsignal var der tilmed en del tumult, men dommerne valgte at løse situationen med et par udvisninger til hvert hold og Esbjerg kunne dermed holde fast i det power play man fik, da Patrick Rasmussen blev udvist for en cross-checking et halvt minut før pausen.

Mens Esbjerg havde haft rigtigt godt fat i anden periode, så var det gæsterne der var mest fremme i skoene i tredje, hvor Esbjerg indtog en mere afventende rolle, hvorfor der stod Rødovre på meget af spillet. Gæsterne virkede fokuserede og koncentrerede og der blev arbejdet hårdt for sagen. Esbjerg lå dog konstant og lurede på kontrachancerne.

En af værternes bedste muligheder i tredje periode stod Esben Nielsen for, da han efter fem minutters spil forsøgte at gå køkkenvejen på Ridderwall, som dog lige akkurat nåede forflytningen i tide.

Men selvom Rødovre herfra havde det spillemæssige overtag, så kom vestjydernes 2-0-føring aldrig for alvor i fare. Der manglede lidt snert i gæsternes afslutninger og Esbjerg kunne relativt sikkert hive sejren hjem.

Mike Dalhuisen fik forsøgt sig i power play da der resterede et par minutter af opgøret, men hollænderen måtte se stolpen komme i vejen for afslutningen.

Til sidst erstattede Rødovre Ridderwall med en ekstra markspiller, men trods 45 sekunders spil i seks mod fem, formåede man ikke at komme på tavlen.

Man of the match: Matt Pistilli var både tændt og veloplagt fredag aften. Canadieren lagde ikke fingre imellem i nærkampene og han var ofte en kilde til uro i Rødovres defensiv. Forarbejdet bag 1-0 målet var elegant og absolut kampens bedste detalje.