Esbjerg spolerede festen i Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Esbjerg Energy 1-2 (0-1, 1-1, 0-0) Indvielse af Bitcoin Arena i Rungsted her til aften, da de danskemestre fra Esbjerg var inviteret til midteropgør i Metalligaen.

Rungsted kunne sige goddag til Robin Bergman i dagens line up efter endt hjernerystelse, så nu er det nordsjællandske mandskab kun nede på fire mand på skadeslisten. Esbjerg-mandskabet havde dog også sine mangler i dag, med to mand til U20-VM og et par skader, helt lige på papiret.

De knap 1200 fremmødte tilskuere var vidner til en vestjysk orkan de første fem minutter. Gæsterne bragte masser af fart i skøjterne og det virkede til at bringe hjemmeholdet i stor ubalance. Robin Bergman virkede til lige at skulle finde sig selv og tempoet igen efter den lange skadespause, og det kostede en udvisning tidligt i kampen.

15 sekunder brugte Esbjerg på at få flyttet pucken rundt, så Alexis Loiseau kunne stå fri i slottet og sende udeholdet foran med 1-0.

Rungsted havde det generelt svært i første periode, for ofte var der ikke nok fart på jernene og det var Esbjerg ikke sene til at udnytte i forsvarsspillet. Gæsterne spillede i det hele taget stærk udebanehockey de første tyve minutter.

Dog skal det også med til historien at Mathias Seldrup i udeholdets mål, enkelte gange måtte hive de helt store parader frem, når det en sjælden gang kiksede i den esbjergensiske defensiv.

Tendensen med gæsterne som de klogeste fortsatte i anden periodes indledning.

Rungsted igang med et skifte, Esbjerg på pucken, en hurtig pasning frem i banen til Alexis Loiseau som fra en spids vinkel smart og flot sendt gummiskiven på i krydset bag Kevin Lindskoug i Rungsted-målet.

Nede 2-0 var de røde alarmklokker så småt begyndt at bimle og bamle hos hjemmeholdet, og en stærk periode på 10 minutter midtvejs i kampen blev indledt med hurtigere spil og flere skud på mål.

Esbjerg trak tilmed et par udvisninger som hjalp Rungsted til overtaget i kampen, hvor det for alvor begyndte at brænde på i udeholdets zone.

Den naturlige konsekvens af et spillemæssigt overtag er mål, og et sådan et fik Rungsted, efter gæsterne var blevet fuldtallige. Rungsted fastholdte deres pres, og så fik Brandon Nash lov til at lade kanonen, som blev trykket af med et fladt skud, som William Boysen flot styrede op i toppen af målet, helt uden chance for Seldrup til 2-1.

Esbjerg vil uden tvivl være tilfredse med perioden ikke varede fem minutter mere end tilfældet var, for der var tryk på kedlerne hos hjemmeholdet, som virkede til at have fundet angrebsformlen mod et disciplineret udehold.

Rungsted indledte tredje periode med et overtal på knap 40 sekunder, der kom ikke det store ud af det, men i fem mod fem strøg Jake Hansen igennem flere Esbjergspillere og fik afsluttet på Seldrup, der dog flot klarede. I samme moment ramte Hansen Seldrup, og det kostede amerikaneren en udvisning. 30 sekunder senere fik han selskab af Morten Jensen og så var vestjyderne pludselig fem mod tre i halvandet minut.

Men det blev til en sløj omgang overtalsspil, og Rungsted klarede frisag og holdt sig dermed stadig inde i kampen.

Hjemmeholdet tabte den del energi på at forsvare sig i mod de tre udvisninger, der ramte dem kort efter hinanden, og det var først hen i mod slutningen, at hjemmeholdet igen blev rigtig spilstyrende og fik skabt chancer der var værd at skrive hjem om.

Esbjerg stod dog godt imod og fik klaret sejren og de tre points hjem. En flot sejr, i en meget lige kamp, hvor udfaldet kunne være endt begge veje, men vestjyder to bedre vare på deres store chancer.

Dermed må man sige at crypto-festen fik lidt af et downswing i det Nordsjællandske, hvor Rungsted i deres jagt på top-fire i den grad kunne have brugt en sejr, nu hvor det blev til nederlag til Frederikshavn mod Herning.