Esbjerg skarpest på straffe; to points mod Gentofte

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Gentofte Stars 2–1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0) GWS

Esbjerg sikrede sig søndag to points I finalereprisen mod Gentofte. Men der skulle en straffeslagsafgørelse til, før den jævnbyrdige kamp blev afgjort. Her var det Esbjerg der var stærkest, da man scorede på sine to første forsøg, mens Gentofte ikke formåede at få scoret. Esbjerg indtager dermed en delt tredjeplads med Frederikshavn, der dog har en kamp til gode.

Esbjerg tog søndag eftermiddag imod Gentofte i Granly Hockey Arena, da man lagde is til grundspillets sidste finalereprise fra den forgangne sæson.

Begge mandskaber har faktisk været ganske godt kørende på det seneste (Esbjerg med 12 points i de seneste fem kampe og Gentofte med ni i lige så mange kampe).

Som en konsekvens heraf, så har Gentofte pludseligt syvendepladsen indenfor rækkevidde, mens Esbjerg med en sejr kunne erobre tredjepladsen fra Frederikshavn, som dog har spillet en kamp mindre.

I bestræbelserne på at hente de vitale points ind på kontoen måtte Esbjerg søndag eftermiddag undvære Michael Fine, mens Gentofte stillede uden Teemu Virtala og Mikkel Svenson.

Målmandsduellen stod mellem Teemu Seppänen og Mathias Seldrup.

Gentofte-føring trods Esbjerg dominans

Der var fuld valuta for pengene til de fremmødte I Granly Hockey Arena allerede fra kampens indledning, hvor spillet bølgede frem og tilbage med et par gode muligheder I begge ender. Størst var chancen dog til Esbjergs Justin Crandall, det efter tre minutter slap af sted i et break away. Amerikanerens træk fejlede da heller ikke noget, da han tæt under mål forsøgte at snyde Seppänen med et par hurtige finter, men den finske troldmand kom i vejen og fik med en vanvittig redning afværget med benskinnen helt inde på stregen.

Kampens første power play stod der Gentofte på, da Henrik Clausen efter seks minutter indkasserede to minutter for en hooking. Vanen tro gjorde Gentoft det rigtigt godt i overtalsspillet og med 17 sekunder tilbage af Clausens udvisning formåede man da også at bringe sig i front, da Julius Nyqvist med en millimeterpræcis pasning fik sat Magnus Molge perfekt op til afslutning fra en halvspids vinkel. Her eksekverede gæsternes nyerhvervelse sikkert, da han med sit første mål for Gentofte klappede pucken ind bag Seldrup, der lige akkurat ikke nåede forflytningen i tide. 0-1.

Ellers blev der gået friskt til den i første periode, hvor Esbjerg rent spillemæssigt var mest toneangivende, men hvor gæsterne hele tiden lurede på kontramuligheder.

Christian Wejse fik gjort opmærksom på sig selv med flere gode aktioner og en solid og ”tung” indsats, fra den altid arbejdsomme unge forward, som var blandt sit holds bedste i første periode, hvor værterne særligt fra det 13. minut fik lagt et hårdt pres på Gentofte, der måtte se Justin Crandall og Alexis Loiseau være tæt på at bringe balance i regnskabet.

En lidt spøjs situation udspillede sig mod periodens slutning, hvor Gentoftes Jesse Jyrkkio indkasserede en udvisning efter 16 minutter og på vej ud af boksen efter 18 minutter fik raget pucken til sig, inden han var trådt ud på isen. Derfor en returbillet til den temperamentsfulde finske back, der kunne glæde sig over, at sædet i boksen formentligt stadig var lunt, da han tre sekunder senere atter måtte tage plads i straffeboksen.

Men trods talrige chancer og en vundet skudstatistik på 8-2, så lykkedes det ikke Esbjerg at få scoret i første periode, hvorfor gæsterne kunne tage deres føring på 0-1 med ud til den første pausete.

Esbjerg pressede på og udlignede

I anden periodes indledning var billedet umiddelbart det samme som i første; Esbjerg pressede på og Gentofte var kun sjældne gæster i Esbjergs zone. Gentofte var også stadig gode i omstillingsspillet og Julius Nyqvist fik da også testet Seldrup i Esbjergs mål i det femte minut.

Det skulle dog vise sig, at være vestjyderne der nettede først i perioden, da det på imponerende vis lykkedes for Alexis Loiseau, at plukke en høj pasning fra Justin Crandall ned med handsken og nærmest i én og samme bevægelse liggende til rette for sig selv og sende den ind bag Seppänen til 1-1.

I det 11. minut kostede et øjebliks uopmærksomhed i Esbjergs defensiv en stor mulighed til gæsternes Ville Järveläinen, der dog i mere end én forstand blev den lille i duellen mod Seldrup.

Et par minutter senere var der bud efter en scoring i modsatte ende, da Felix Scheel fik sendt en lumsk afslutning på stolpen.

Men trods et Gentofte-power play mod periodens slutning, så blev der ikke scoret yderligere i perioden, da Esbjergs box play formåede at holde gæsternes afslutninger ude i de ufarlige vinkler.

Stillingskrig i udramatisk tredje periode

Det var småt med dramatik i tredje periode. Esbjerg sad fortsat på det meste af spillet og kom da også frem til klart flest afslutninger. Men ellers, så var der faktisk ikke det store at berette om.

Præcist som resten af kampen, så var tredje periode også fair spillet hele vejen igennem, og der var forholdsvist få spilstop.

En lidt spøjs Gentofte-udvisning for forsinkelse af spillet i forbindelse med en faceoff gav dog Esbjerg en gylden mulighed med fem minutter tilbage på uret.

Tæt på var vestjyderne da også i et par omgange. Først fik Nick Crawford trykket af fra distancen og netop som Gentofte blev fuldtallige fik Sune Hjulmand sendt pucken rent på stolpen fra en position lavt i slottet. Men det blev ved lige ved og næsten for Esbjerg og kampen gik dermed i overtid.

I overtiden stod der Esbjerg på langt det meste. Allerede efter 21 sekunder var Phillip Bruggisser tæt på for værterne, men den offensive back fik ikke trukket pucken uden om Seppänen, der fortsat imponerede stort i gæsternes mål.

Et halvt minut senere var det Felix Scheel der fra en position bag mål fandt Alexis Loiseau, det resolut first timede. Men igen kom Gentoftes finske keeper i vejen. Justin Crandall var ved at slippe alene igennem mod overtidens slutning, men amerikaneren fik ikke afsluttet ordentligt og chancen løb dermed ud i sandet.

Kampen skulle dermed afgøres på straffeslag og her var Esbjerg skarpest. Justin Crandall fintede effektivt Seppänen og lagde køligt pucken ind midt i målet og Colin Vock svirpede resolut pucken ind ved fjerneste stolpe et par meter inden han nåede helt ind til Seppänens mål. Da både Joonas Reikkinen og Ville Järveläinen brændte for gæsterne var de to points dermed Esbjergs.