Esbjerg sejrede trods storspil af Peltonen

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Herlev leverede en flot præstation, men måtte til sidst se sig slået, i en lidt atypisk men samtidigt underholdende kamp, hvor spændingen var intakt til det sidste. Aaro Peltonen leverede en pragtpræstation i Herlevs mål, men kunne altså ikke sikre sit hold points denne aften, hvor Esbjerg måtte se Kasper Jensen udgå med en skade.

For fjerde gang i denne sæsons Metal Liga mødtes Esbjerg og Herlev tirsdag, da Esbjerg hjemme i Granly Hockey Arena skulle forsøge at vaske pletten væk, fra den seneste hjemmekamp mod Rungsted, hvor der ikke var meget der fungerede for vestjyderne.

Esbjerg har haft et solidt overtag mod Herlev hidtil i sæsonen, hvor man har sejret alle tre gange, heraf to ganske komfortabelt. Herlev har dog virkeligt noget at kæmpe for, da man i den grad har brug for points, for at få kontakt med Aalborg på den vitale 8. plads.

Hos vestjyderne ville det dog også lune med points på kontoen, da man på det seneste har kunnet se Herning nærme sig 3. pladsen med stormskridt.

Esbjerg var til kampen uden Jannik Christensen og Esben Nielsen, mens Herlev blandt andre måtte se bort fra Daniel Lundvald, men til gengæld havde den finske back Antti Uitto inde på holdet i stedet.

Herlev startede med Aaro Peltonen på mål, mens Nicolaj Henriksen vogtede buret for vestjyderne. Der skulle ikke gå mere end 22 sekunder, før Henriksen skulle fiske pucken ud af målet. Herlev lynstartede således med en tidlig scoring til 0-1. Morten Mathiesen stod for forarbejdet, da Dallas Maxwell blev spillet helt fri inde foran Esbjergs mål.

Gæsterne leverede i det hele taget en god og frisk omgang ishockey i 1. periode, hvor man bestemt ikke lignede et bundhold. Meget spil foregik i værternes zone og havde man forventet et afventende Herlev-hold, så kunne man godt tro om igen.

Matt Pistilli tegnede sig dog for et par giftige forsøg for vestjyderne, da han fik testet Peltonen både i det tredje og i det femte minut. Specielt den første chance var rigtigt stor.

Men der skulle gå næsten 10 minutter før Esbjerg kom på tavlen. Brock Nixon kunne således udligne til 1-1 fra en position lavt i slottet, efter et fornemt oplæg af kaptajn Aaron Lee.

Esbjerg fik kampens første power play efter 13 minutters spil. Selvom det her blev til et par afslutninger, så fandt man dog aldrig rigtigt melodien i overtalsspillet. Men Power playet var med til at hjælpe Esbjerg rent spillemæssigt, da man i den resterende del af perioden fik lagt et godt tryk på gæsterne.

Tidligt i anden periode fik Esbjerg chancen i power play, men gæsterne arbejdede godt og gjorde det ikke let for Esbjerg, der derfor heller ikke kom frem til de helt store afslutningsmuligheder. Det gjorde man til gengæld i det power play der fulgte et par minutter senere. Men gæsterne viste stort hjerte og kastede sig ved flere lejligheder ned i vestjydernes afslutninger.

Med udgangspunkt i ovenstående var det da også lidt svært ikke at have medlidenhed med Herlev, da Esbjerg kom på 2-1 få sekunder efter, at Herlev var blevet fuldtallige og hvor Antti Uitto endda havde et godt forsøg på en kontra i undertalsspillet.

Man kunne dog ikke anfægte værternes føringsmål, for det fejlede absolut intet – tvært imod, så eksekverede Tyler Gron på flotteste vis, da tværpasningen fra Anders Krogsgaard uden tøven blev first timet ind bag en chanceløs Peltonen.

Gæsterne arbejdede stadig godt, men som perioden skred frem, virkede det som om Esbjerg havde et gear mere. Men Peltonen storspillede fortsat og Pistilli måtte for tredje gang i kampen se den finske sprællemand komme i vejen, da han med et par minutter tilbage af perioden atter satte Herlev-keeperen på en alvorlig prøve.

Fra starten af tredje periode havde de to hold lidt svært ved at finde rytmen i spillet, da der faldt tre udvisninger indenfor et relativt kort interval. Men da der kom lidt mere ro på tingene var det så småt Esbjerg der trak fra rent spillemæssigt. Mange i Granly Hockey Arena troede da også, at Esbjerg kom på 3-1 fem minutter inde i perioden, men værternes scoring blev efterfølgende annulleret for offside i målfeltet.

Det virkede på dette tidspunkt i kampen som om det kun var et spørgsmål om tid, før Esbjerg ville bringe sig yderligere foran. Men Peltonen kapitulerede absolut ikke frivilligt og når han en sjælden gang måtte overgive sig, ja så stod stolperne i vejen for vestjyderne.

Mario Lamoureux måtte eksempelvis se sin afslutning efter 10 minutter tage begge stolper, uden at pucken vel at mærke gik i mål; ikke hver dag man ser det.

Herlev tog en time out med fire minutter tilbage af perioden og da Esbjerg få sekunder senere løb ind i en udvisning, var spændingsniveauet velbevaret. Herlev spillede her et stærkt power play, men Esbjerg forsvarede sig godt og formåede med heroisk fight at klare frisag.

Til sidst satsede Herlev med seks markspillere og med mindre end et minut tilbage af opgøret, kunne Mario Lamoureux afgøre kampen med en scoring i det tomme mål.

Aaro Peltonen storspillede for Herlev gennem hele kampen og var intet mindre end fremragende. Den dygtige finske keeper var klart banens bedste spiller og løber dermed naturligvis med titlen som man of the match.