Esbjerg sejrede i målfest

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 7-5 (1-2, 4-2, 2-1)

Der var målfest på vestkysten, da Esbjerg atter sejrede hjemme i Granly Hockey Arena, i en kamp der dog var mere underholdende end den var velspillet. Mario Lamoureux stjal rampelyset med en forbilledlig arbejdsindsats og hele fem point.

Det var vestjyderne der havde revanche til gode, da Esbjerg hjemme i Granly Hockey Arena fredag aften tog imod Aalborg. Nordjyderne tilføjede således Esbjerg sæsonens største nederlag til dato, da man for 10 dage siden sendte Esbjerg hjem med et nederlag på hele 1-6.

Værterne havde fredag aften Kasper Jensen tilbage i startopstillingen, mens man til gengæld måtte se bort fra Anders Koch. Gæsterne fra Aalborg var i stærkeste opstilling til aftenens kamp.

Hos Esbjerg startede Nicolaj Henriksen på mål, mens gæsternes mål blev vogtet af Marcus Lundell. Sidstnævnte blev testet ført, da Aaron Lee fik sendt en giftig afslutning på mål efter blot 15 sekunders spil.

Kampen fik i det hele taget en begivenhedsrig indledning, da Esbjergs Søren Nielsen indkasserede en udvisning for tripping efter 18 sekunders spil, hvorfor gæsterne hurtigt kunne få testet dagsformen i power play. Nordjydernes udbytte heraf var dog begrænset.Men Aalborg skulle vise sig at få en del muligheder i overtal i kampens første periode.

Esbjerg skruede op for fysikken og havde mest momentum omkring halvvejsmærket, hvor man da også fik bragt sig i front med 1-0 under en afventende udvisning til gæsterne.

Det var Mario Lamoureux, der fik sendt en hurtig håndledsafslutning mellem benene på Lundell i Aalborg-målet.

Mens det havde været lidt småt med de åbne scoringsmuligheder tidligt i kampen, så fik gæsterne en del af slagsen efter at man havde rundet 12 minutter.

Her rendte Esbjerg ind i et par udvisninger med ganske kort interval og indenfor 44 sekunder gik gæsterne fra 1-0 til 1-2.

Første scoring stod Olle Liss for, da han i fem mod tre-spillet sikkert udlignede med et følt håndledsskud tæt på nærmeste stolpe. Magnus Nielsen stod for gæsternes føringsmål, da han i fem mod fire spillet modtog pucken tæt under mål, hvor han fik den dirigeret forbi Henriksen i Esbjerg-målet.

Aaron Lee tog værternes femte udvisning i perioden efter 19 minutters spil, men gæsterne formåede ikke at drage nytte af situationen.

Esbjerg havde skiftet målmand fra 2. periodes start, hvor Jeff Frazee skulle se om han kunne skabe lidt mere ro i de bagerste geledder efter en generelt ikke alt for overbevisende 1. perioden fra værternes side.

I stedet for at blive irriteret over de mange udvisninger, valgte Esbjerg klogeligt at arbejde konstruktivt videre, frem for at lade frustrationerne tage over. Det skulle vise sig at være en god idé, da Lamoureux med sit andet mål i kampen gjorde det til 2-2 tre minutter inde i perioden, efter forarbejde af Sune Hjulmand.

Nu gik det stærkt. Matt Pistilli bragte Esbjerg foran med 3-2 efter 10 minutters spil og Lamoureux kunne med lidt held have udbygget den føring et halvt minut senere.

Men i stedet tog gæsterne og i særdeleshed Nicolai Meyer over, da han på kun 10 sekunder nåede at gøre det til både 3-3 og 3-4, hvor især det første mål var rigtigt flot sat ind, bag en sagesløs Jeff Frazee i Esbjerg-målet.

Anders Krogsgaard tog Esbjergs syvende udvisning efter 15 minutters spil, men i stedet for yderligere Aalborg-scoringer var det værternes giftige box play, der, som flere gange tidligere i sæsonen, slog til med en scoring.

Matt Pistilli arbejdede godt i gæsternes zone, hvor han fik vundet pucken, som hurtigt blev ekspederet videre til Lamoureux, der ud af øjenkrogen havde set den fremadstormende Nicholas Jensen, der resolut bragede pucken ind bag Lundell til 4-4.

Esbjerg var dog ikke færdige endnu og da Sebastian Ehlers tog gæsternes første udvisning i kampen 17 minutters inde i perioden, var man ikke sene til at udnytte muligheden. Lamoureux var arkitekten bag overtalsscoringen, da han med en præcis pasning fandt Brock Nixon, der tæt under mål kunne bringe Esbjerg i front med 5-4.

Aalborgs Daniel Madsen fik raget en dobbeltudvisning til sig med et minut tilbage af perioden. Madsen blev først dømt for en boarding, men da han luftede sin utilfredshed hermed overfor dommerne, kastede det blot endnu en udvisning af sig for dårlig opførsel.

Sune Hjulmand var ikke sen til at udnytte muligheden, da han i powerplayet pludseligt trak ind i banen. Gæsterne forventede nok en aflevering, men i stedet sendte Hjulmand selv pucken i mål til 6-4.

Vestjyderne havde nu fundet melodien i overtalsspillet, og da man fik chancen igen et par minutter senere lynede Mike Dalhuisen med scoringen til 7-4, da han efter forarbejde af Brock Nixon hamrede pucken ind bag Lundell i gæsternes mål. Dette var vestjydernes tredje power play-mål i træk og det fjerde i special teams.

Det skulle blive Aalborg der tegnede sig for kampens sidste mål, da man på lidt besynderlig vis kom på 7-5. Magnus Nielsen forsøgte sig med en afslutning mod mål fra distancen, men hans stav knækkede i afslutningsøjeblikket, hvorfor skuddet i stedet blev til en glimrende aflevering til Christopher Frederiksen, der let kunne reducere for gæsterne.

Trods yderligere et par udvisninger til begge mandskaber mod kampens slutning blev der ikke scoret yderligere og Esbjerg er dermed fortsat ubesejrede i Granly Hockey Arena i indeværende sæson.

Mario Lamoureux blev man of the match. Han nettede to gange på vigtige tidspunkter i den første del af kampen, hvor Esbjerg til tider havde det svært og tog alt for mange udvisninger. Amerikaneren tegnede sig desuden for tre assists i aftenens kamp, hvor han endvidere arbejdede som en besat i mange af de box play-situationer, som vestjyderne bragte sig i denne fredag.