Esbjerg sejrede i intenst opgør med snert af slutspil

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 3–2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0) GWS

Esbjerg sejrede fredag aften med 3-2 efter både overtid og straffeslag. En sen Rødovre-udligning betød formentligt, at Esbjerg missede et vigtigt skridt i jagten på at sikre sig Metal Ligaens fjerdeplads. Nicolaj Henriksen fik chancen fra start i Esbjerg-målet og leverede en fortrinlig indsats, mod en til tider storstilet Rødovre-offensiv.

Grundspillets sidste opgør mellem Esbjerg og Rødovre var på programmet fredag aften i vinterferien. Esbjerg har haft et fornuftigt tag på københavnerne i denne sæson, hvor vestjyderne har hentet otte af 12 mulige point.

Meget synes efterhånden at være givet omkring placeringerne i Metal Ligaens grundspil, hvor 7. pladsen ligner Rødovres, mens meget skal gå galt for Aalborg og/eller Frederikshavn, for at Esbjerg skal kunne avancere fra femtepladsen.

Men så længe der fortsat er matematiske muligheder for at avancere, så skal man naturligvis gå efter dem. Og en sådan matematisk mulighed havde Esbjerg fortsat, for at nå en top-4 placering. Men det så svært ud for vestjyderne, der var tvunget til at hente tre point denne aften, såfremt muligheden ikke skulle være tæt på passé, med tre kampe tilbage.

Værterne stillede uden Oliver Jessen, mens Rødovre måtte undvære William Rørth, Christoffer Frænell, Matthias Asperup, Steffen Klarskov, Thomas Olsen og Edgars Treijs.

Målmandsduellen stod mellem Stefan Ridderwall og Nicolaj Henriksen.

Esbjerg tog føringen i tempofyldt og jævnbyrdig åbningsperiode

Det var umiddelbart værterne der kom bedst fra start og som også tidligt formåede at få sat gæsterne under pres. Efter nogle minutter vendte billedet dog og Rødovre satte sig efterhånden på begivenhedernes gang.

Som følge af Rødovres greb om kampen var Esbjergs Jeppe Vinther efter små fem minutter kommet et par skøjtetag efter sin direkte modstander og måtte indkassere en udvisning for at trække i nødbremsen i egen zone. Gæsterne fik sig dog aldrig for alvor bidt fast i power playet der fulgte i kølvandet på udvisningen.

Esbjergs hidtil bedste mulighed tegnede Jannik Christensen sig for, da han efter otte minutters spil stødte med frem og fik testet gæsternes svenske keeper på klods hold.

Minuttet efter brændte det igen på foran Ridderwall, der kunne prise sig lykkelig for, at Colin Vock slet ikke fik ram på pucken, da han ellers blev sat perfekt op til afslutning af Sune Hjulmand.

Øjeblikket efter tog selvsamme Colin Vock dog revanche, da han fra en position lavt i slottet fik ekspederet pucken ind under Ridderwall til vestjysk føring på 1-0, i øvrigt efter glimrende forarbejde af Max French og Anders Krogsgaard.

Efter et kvarters spil fik Felix Scheel sat Brady Austin op til afslutning fra udkanten af slottet, men canadierens forsøg tog stolpen og fortsat 1-0 til Esbjerg, der halvandet minut senere kom i undertal, da Christian Wejse måtte til afkøling for en tripping.

Rødovre fandt efterfølgende et ganske stærkt power play frem og kun storspil af Nicolaj Henriksen i Esbjerg-målet forhindrede gæsterne i at slå kapital af deres ellers yderst vedvarende og insisterende overtalsspil. Gæsterne vandt skudstatistikken for de første 20 minutter med hele 9-19, men altså 1-0 til Esbjerg efter de første 20 minutter.

Status quo efter intens og dramatisk anden periode

Esbjerg greb muligheden i power play tidligt i anden periode. Gæsternes keeper Stefan Ridderwall så her ikke alt for heldig ud, da Esbjerg-kaptajn Marc Hagels forsøg fra distancen fik lov at passere hele vejen på ganske besynderlig vis; Esbjerg var dermed oppe med 2-0.

Anders Krogsgaard tegnede sig for den første af en stribe Esbjerg-udvisninger i anden periode som man knapt havde rundet fem minutters spil. Og straffen faldt prompte, da Morten Andreasen kun behøvede sølle tre sekunder, før pucken var banket i kassen bag Henriksen til 2-1. Fremragende slagskud af den rutinerede Rødovre-kaptajn.

Flere Esbjerg-udvisninger gav gæsterne mulighed for at vise flere prøver på deres fortrinlige overtalsspil og Henriksen matte flere gange på overarbejde inde på stregen, for at holde gæsterne fra fadet.

Esbjerg-keeperen leverede i det hele taget en strålende præstation i værternes mål og havde en stor aktie i, at Esbjerg fortsat kunne notere sig en 1-målsføring efter 40 minutters spil.

Endnu en gang var det gæsterne der vandt skudstatistikken ganske solidt: 6-12.

Rødovre-comeback efter sen udligning

Igennem tredje periode var det egentligt langt hen af vejen værternes der sad på begivenhederne. Mark Derlago var ganske tæt på for vestjyderne efter otte minutters spil, men pucken strøg lige forbi nærmeste opstander.

Små fem minutter senere var det atter Brady Austin der fik testet målrammen, da hans forsøg fra distancen prellede af på overliggeren. Fortsat 2-1.

Rødovre kastede dog ikke håndklædet i ringen, men arbejdede i stedet fortsat godt for tingene og søgte mulighederne. Dette skulle vise sig ganske fornuftigt, da man med godt tre minutter igen fik udlignet til 2-2. Umiddelbart efter en hurtig spilvending af gæsterne fik Esbjergs backs ikke clearet pucken i egen zone og Mads Eller kunne bringe balance i regnskabet efter oplæg fra Morten Andreasen.

Der blev ikke scoret yderligere i tredje periode og kampen gik dermed ud i overtid.

Overtid uden scoring, Esbjerg skarpest på straffe

Trods power play og time out til Rødovre 43 sekunder før tid, så blev der heller ikke scoret i overtiden og Andreas Grundtvig og Max French kunne efterfølgende afgøre kampen til Esbjergs fordel.

Resultatet betyder, at det fortsat ikke er umuligt for Esbjerg at nå fjerdepladsen, men det bliver yderst vanskeligt for vestjyderne, der vel reelt set skal hente ni point i deres sidste tre kampe mod Aalborg, Odense og SønderjyskE, mens vestjyderne samtidigt skal håbe på, at Aalborg maks henter et eller to point samlet set, i deres sidste kampe mod Rødovre og Frederikshavn (og altså et internt opgør mellem netop Aalborg og Esbjerg på tirsdag).