Esbjerg sejrede efter fremragende kamp

Herning Blue Fox – Esbjerg Energy: 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Det lysner på skadessituationen i Herning, men rævene savnede alligevel fire spillere til kampen mod Esbjerg. Foruden langtidsskadede Thomas Andersen og Bjørn Uldall måtte Mario Simioni også kigge langt efter Jerred Smithson og Mathias Mølgaard. Der var derfor comeback til Ulrik Klausen for rævene.

Blue Fox har for vane at lægge hårdt ud på hjemmebane, men i aftenens kamp gik det akkurat stik modsat. Esbjerg kom buldrende fra start, og efter en stor chance til Jeppe Holmberg bragte vestjyderne sig fortjent foran. Mario Lamoureux fandt Tyler Gron midt i slottet, og han sendte fladt pucken forbi Simon Nielsen som aldrig nåede at reagere.

Kort efter fik Markus Jensen kampens første udvisning, og så var den gal igen for midtjyderne. Brock Nixon jublede da han satte en retur i nettet, men Jacob Grumsen havde forinden fløjtet for offside i målfeltet. Powerplayet fortsatte og rævene var yderst heldige med at klare frisag.

I Frederikshavn var Blue Fox stærke på omstillingerne, og det blev også en sådan som satte hjemmeholdet i gang. Først var Kyle Essery tæt på at støde pucken i mål, men det blev i stedet Joachim Linnet som efter en pasning fra Kasper Degn kunne banke udligningen i mål.

Stillingen hed 1-1 midtvejs i perioden, og scoringen gav tydeligvis et løft til hjemmeholdet som kom langt bedre med i kampen. Brock Nixon fandt sig pludselig alene med Simon Nielsen, og da han tog et frækt træk udenom om keeperen var det kun en fremragende backchecking fra Kyle Essery forhindre ny scoring.

Hvad end hjemmeholdet fik i teen i pausen, så virkede det præcist efter hensigten. Efter at have klaret en undertalssituation fra perioden start, satte Blue Fox sig på opgøret denne fredag aften på heden. Rævene arbejdede ganske enkelt hårdere end gæsterne, og var vel dybest set direkte uheldige med ikke at være i front efter 40 minutters god ishockey.

Første gang Blue Fox fik et powerplay blev det straks farligt. Steffen Frank sendte et velplaceret håndledsskud direkte på overliggeren, og Markus Jensen var for tredje gang denne aften tæt på at overliste Jeff Frazee, som i denne periode virkelig fik sin sag for.

Intensiteten steg i takt med at Blue Fox skruede op for tempoet, og hjemmeholdet arbejdede som besatte for at få pucken i mål. Efter et længere pres kunne Ales Sova klappe til pucken, og kun en fin aktion fra Frazee forhindrede tjekken i at kunne fejre sin første scoring i Danmark.

Mod slutningen af perioden blev gæsterne ramt af en ny udvisning, og Elias Granath fandt sig selv med masser af tid og plads i toppen af slottet, men afslutningen ramte masken på Frazee og derfor var alt endnu lige inden de potentielt sidste 20 minutter.

Spillet var utrolig tæt i tredje periode, og afslutningen på kampen rummede al den dramatik man kunne ønske sig. De to hold skiftedes til at være toneangivende og begge hold gav vitterligt alt i kampen for tredjepladsen i Metal Ligaen.

Det lå i luften at en fejl kunne blive afgørende for kampens resultat, og det blev lige præcis tilfældet denne aften. Jordan George smed pucken væk i offensiv zone og sendte Søren Nielsen alene af sted. Nielsen knækkede staven i afslutningsøjeblikket, men Aaron Lee stødte returen ind til 1-2.

Tyler Gron tabte hovedet og slog Steffen Frank i ansigtet hvilket sendte hjemmeholdet i powerplay. Simon Nielsen blev trukket ud og rævene spillede seks mod fire. En afslutning fra blå linje endte inde foran kassen hvor en af de mørkeblå spillere stødte pucken i mål. Forinden havde fløjten dog lydt for blokering og så kunne Esbjerg tage alle tre point med hjem i bussen.