Topunderholdning og Esbjerg-sejr

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 7-4 (3-2, 1-0, 3-2)

Nøgleordene var special teams, syv mål fordelt blandt seks spillere og ikke mindst benhårdt arbejde, da Esbjerg i en forrygende, intens og yderst seværdig kamp, besejrede et ambitiøst Odense-mandskab med overbevisende cifre, efter bl.a. to mål i overtal og to mål i undertal.

Gæsterne måtte fredag aften undvære Frederik Sørensen til karantæne, da den unge forward løb ind i en matchstraf mod slutningen af hjemmekampen mod Frederikshavn i torsdags. Hos værterne havde man Nicholas Jensen tilbage efter en mindre skadespause, men måtte til gengæld undvære Anders Krogsgaard.

Esbjerg lod tirsdag Nicolaj Henriksen vogte målet i Gentofte, men havde fredag aften Jeff Frazee tilbage mellem stængerne. Hos Odense var det ikke overraskende Tadeas Galansky, der var blevet betroet opgaven.

Gæsternes tjekkiske keeper kom på arbejde tidligt i kampen, da Esbjerg lade ud med en solid offensiv mod Odense-målet, hvor bl.a. Jeppe Holmberg og Mario Lamoureux fik testet Galansky.

Odense tog dog hurtigt over, da Nicholas Jensen unødvendigt tog en udvisning på slashing på Galansky blot 1½ minut inde i kampen. Her fik gæsterne sig hurtigt etableret i Esbjergs zone, og Mathias Thinnesen og John Armstrong fik sendt glimrende afslutninger af sted mod Jeff Frazee.

En fejl i Esbjergs opspil blev dyr, da Ryan McDonough var hurtig i opfattelsen og fik sat Sean Wiles perfekt op til afslutning, hvor amerikaneren usvigeligt sikkert udplacerede Frazee højt i målet til 0-1. Toppen var taget af den ellers glimrende stemning i Granly Hockey Arena.

Efter otte minutters spil skulle det dog lykkedes for vestjyderne at få udlignet, da Lasse Bang ihærdigt fulgte op foran mål i to omgange, hvor det til sidst lykkedes at få pucken skovlet over Galansky til 1-1.

Hjemmeholdet havde genvundet momentum og man kørte nu hårdt på mod Odense-defensiven, som da også måtte strække våben 28 sekunder senere, da Jeppe Holmberg lige efter en faceoff fik sendt et hårdt håndledsskud ind bag Galansky til 2-1.

Mindre end tre minutter senere formåede fynboerne at slå tilbage, da Esbjerg-forsvaret blev splittet, hvorefter Ryan McDonough, med en flot solopræstation, rundede den sidste back og køligt lagde pucken ind bag Frazee til 2-2.

Man savnede hverken chancer eller underholdning i en generelt tempofyldt, livlig og fysisk betonet 1. periode, hvor de to hold fik lov til at gå til den og hvor der blev givet og taget af et godt hjerte.

Matt Pistilli måtte til afkøling for en roughing med fem minutter tilbage af perioden, men i stedet for et stort overtalspres viste Odense slapt og ukoncentreret defensivt spil, da Brock Nixon i undertal ugeneret fik lov til at hente pucken nede i det ene hjørne bag Odenses mål, hvorfor han med en hård men simpel pasning fik spillet en fremstormende Aaron Lee helt fri foran mål. Her var canadieren sikkerheden selv, da han bragte vestjyderne foran med 3-2 i undertal.

Der faldt ikke yderligere scoringer i den hæsblæsende 1. periode, som bød på hele 31 afslutninger; 19 til Esbjerg og 12 til Odense.

Esbjerg viste effektivitet, da man fik chancen efter fire minutters spil, hvor Mathias Thinnesen var udvist for en holding. Wade Bergman var her arkitekten bag målet til 4-2, da han med et slagskud fra blue line fandt Brock Nixon tæt under mål.

Midtvejs i perioden var der for alvor gang i den i begge ender af banen. Odense havde først to kæmpestore muligheder i den ene ende, men man fik dem ikke omsat til scoring, hvorfor Esbjerg kunne vende spillet og sende Matt Pistilli af sted mod Galanskys mål.

Her måtte gæsterne bruge ulovlige midler til at stoppe canadieren, som derfor blev tilkendt et straffeslag. Pistilli forsøgte sig med et par hurtige træk tæt på gæsternes keeper, men afslutningen manglede snert og endte i benskinnerne på Galansky.

Trods væsentligt færre scoringer, så var 2. periode mindst ligeså underholdende som den første og begivenhederne var så mange, at det til tider kunne være vanskeligt at følge med i alt hvad der foregik i begge ender af banen.

Odense kom stærkt ud til tredje periode, hvor gæsternes tempo og energiniveau synes højere end tidligere i kampen. Arbejdsindsatsen og det øgede tempo gave pote efter blot et par minutter spil, da Ryan McDonough sikkert eksekverede efter at have modtaget en flot tværpasning. 4-3 og spændingen var for alvor tilbage i det tempofyldte opgør.

Et for værterne kritisk tidspunkt indtraf ca. fem minutter inde i tredje periode, da man blev ramt af to udvisninger på kort tid. Odense fik chancen i fem mod tre, men trods glimrende overtalsspil formåede værterne at klare frisag.

Sune Hjulmand kom på tavlen da han fra en spids vinkel øgede til 5-3 i power play, mens Rasmus Lyø var sendt til afkøling for en roughing. Og med seks minutter tilbage af kampen blev det 6-3, da Esbjerg for anden gang i kampen formåede at score i undertal. Matt Pistilli arbejdede godt i situationen, men koncentrationen og indsatsen fra Odenses side var heller ikke den bedste, da den elegante canadier fandt Mario Lamourex, der fra en position midt for mål sikkert udbyggede vestjydernes føring.

Med tre minutter tilbage af kampen fik Odense reduceret ved Oliver Larsen, der passerede Frazee yderligt til 6-4. Herefter satsede gæsterne og tog keeperen ud til fordel for en ekstra markspiller, da der resterede 2:49. I stedet for yderligere reducering blev det dog Lasse Bang der lukkede og slukkede for værterne, da han gjorde det til 7-4 i det tomme mål med godt et minut tilbage af opgøret.

Wade Bergman tegnede sig ganske vist kun for et enkelt point fredag aften, men nok så vigtigt, så formåede en lille vævre og allestedsnærværende canadier atter at binde den vestjyske defensiv sammen, samtidigt med at han som vanligt tog stor del i det opbyggende spil og havde adskillige stærke indgreb i egen zone.

Også i box play var Bergman værdifuld for Esbjerg og canadieren tilskrives en stor del af æren for, at Odense trods fem power play-muligheder ikke formåede at score i overtal denne fredag.

Hos gæsterne stod Ryan McDonough selvsagt stærkt i billedet med en assist og to fremragende scoringer.

McDonough var således den klart mest iøjnefaldende Odense-spiller, på en aften hvor Dale Mitchell ikke fik markeret sig helt så meget som man kunne have forventet, efter hans imponerende sæsonstart.