Esbjerg-politikere: Projekteringen af den nye skøjtehal kan straks gå i gang

Vojens Efterskole
Vojens Efterskole

Byrådet i Esbjerg gav i aftes grønt lys til at processen omkring den nye Granly Hockey Arena straks kan gå i gang. Samtlige partiet i den vestjyske kommunalbestyrelse – bortset fra Enhedslisten – sagde ja til en øjeblikkelig bevilling på to millioner, så projekteringen kan gå i gang med det samme.

I alt Esbjergs byråd afsat 50 millioner til ombygningen hallen, der groft sagt skal skrælles ned og bygges op igen, fortæller Anders Kronborg (S) til Faceoff.dk.

Kronborg er formand for teknik- og byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

– Vi vil prøve at tegne byggeprocessen på en sådan måde, at der er mindst mulige gener i forhold til turneringen og dem, der bruger hallen. Nu får vi igen gode og tidssvarende forhold, og det er vigtigt. Det er en del af Esbjergs DNA, at vi er en ishockeyby og at der spilles ishockey på højt niveau, siger han.

– Derfor glæder det mig i den grad, at vi nu kommer i gang i en fart. Man kan selvsyn konstatere, at vi trænger til det, siger Anders Kronborg, der glæder sig over en “spændende byggeproces,” der efter planen vil vare frem til 2020.

– Vi skal tage hensyn til både bredden, eliten og fangrupperingerne. Vi har Yellow Inferno og vores berømte “mur” bag målet. Den vil vi gerne bevare og så bliver resten formentlig en hestesko i to niveauer hele vejen rundt. Men det bliver ikke nemt. Den nuværende hal er en “gammel dame”, og vi aner ikke, hvad der gemmer sig, når vi begynder at rive den ned, siger Anders Kronborg.

– Det er klart, at der i en periode vil blive ligakampe i træningshallen, men den periode forsøger vi at holde så kort som overhovedet muligt. Derefter vil vi have et fantastisk centralt anlæg med et atletikstadion, Danmarks flotteste fodboldstadion, en helt ny håndboldhal og altså i 2020 en fantastisk skøjtearena. Esbjerg vil som en af få byer have sådanne faciliteter samlet centralt i byen. Det er fantastisk.

Byrådet har altså bevilget 50 millioner, hvoraf de to nu kan sættes i gang med det samme, og så kommer der mellem 10 og 14 private millioner, der skal være med til at skabe endnu bedre forhold for tilskuerne og i loungerne. Og i 2020 skulle Esbjergs nye ismekka altså stå klart.