Esbjerg overbeviste hjemme mod Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Rungsted Ishockey 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

Esbjerg levnede ikke megen spænding om udfaldet, da man torsdag atter hentede en sejr hjemme i Granly Hockey Arena, hvor et decimeret Rungsted-mandskab reelt set var besejret efter 21 minutters spil. Esbjerg førte her med 3-0 og havde været altdominerende, hvilket en samlet skudstatistik på 51-27 også afspejlede på glimrende vis.

Esbjerg og Rungsted tørnede torsdag aften sammen i Granly Hockey Arena. Der var tale om de to mandskabers andet opgør i indeværende sæson, hvor det var de vestjyske værter der havde revanche til gode, efter at Rungsted tidligt på sæsonen vandt det første opgør med 2-1 på egen is.

Værterne stillede op uden Rasmus Christensen, mens Jannik Christensen gjorde “comeback” på sin mangeårige hjemmebane, efter at han tidligere på måneden indgik en aftale med vestjyderne for den resterende del af sæsonen.

Gæsterne var torsdag uden Johan Andersson, Joachim Holten Møller, Erik Hjalmarsson og Drew Schiestel.

Jeppe Holmberg blev forud for kampen kåret til oktober måneds profil i Esbjerg og den talentfulde forward kan dermed bære den sorte hjelm november måned ud.

Vestjyderne lagde ud i vanlig offensiv stil og der var da heller ikke spillet mere end et halvt minut, før der første gang var fare på færde foran Mike Clementes mål, da lidt usikkerhed i Rungsted-defensiven afstedkom en chance til Mario Lamoureux, der desværre for vestjyderne fik sendt afslutningen lige forbi fjernest opstander.

Efter tre minutters spil kom der gang i målscoringen, da Matt Pistill med et riv af et håndledsskud gjorde det til 1-0, efter forarbejde af Lamoureux og Hjulmand. Gæsternes keeper var prisgivet ved den lejlighed.

Den storstilede Esbjerg-offensiv fortsatte ufortrødent og afslutningerne nærmest haglede ned over gæsterne i den første halvdel af perioden, hvor værterne havde langt mere fart i skøjterne end sjællænderne.

Morten Green stak snuden frem efter ni minutters spil, hvor han forsøgte at gå køkkenvejen på Jeff Frazee, der dog hurtigt fik forflyttet sig og dermed afværget den frække afslutning fra den rutinerede Rungsted-kaptajn.

Men det skulle blive værterne der atter kom på måltavlen, da Wade Bergman sendte en hård afslutning på mål fra blue line halvvejs i perioden. Clemente formåede kun at halvklare og Lamoureux tøvede ikke, da returen dumpede ned til ham, hvor han med en glimrende baghåndsafslutning fik sendt pucken op i nettaget fra en spids vinkel. Esbjerg var dermed foran med to.

Anthony Aquino fik testet Jeff Frazee fra udkanten af slottet omkring det 14. minut og herefter kom gæsterne lidt bedre med rent spillemæssigt, hvor man ikke længere var presset helt så langt tilbage på isen.

De bedre Rungsted-minutter mod periodens slutning ændrede dog ikke på at der havde stået Esbjerg på langt det meste i de første 20 minutter, hvilket også afspejlede sig i skudstatistikken, som Esbjerg vandt med hele 19-4.

Esbjerg så umiddelbart ud til at fortsætte ufortrødent fra anden periodes start, da Aaron Lee gjorde det til 3-0 i power play efter en flot styring, efter at Mike Dalhuisen havde sendt et hårdt slagskud mod mål.

Rungsted begyndte dog at bide lidt mere fra sig som perioden skred frem, så på den front havde det ikke være overraskende eller ufortjent, om man var kommet på tavlen, da Wade Bergman blev udvist for en interference efter otte minutters spil.

Men blot 10 sekunder inde i gæsternes power play, var det pludseligt Matt Pistill der fik alle tiders mulighed, da han slap alene af sted i et break away. Canadieren kom dog for tæt på gæsternes keeper, før han fik afsluttet. Et halvt minut senere var Pistilli atter på spil i box play, da han med en præcis pasning fik sat Lamoureux op til afslutning tæt under mål. Men Clemente var på sin plads og fik afværget med en flot redning.

Anthony Aquino nåede at komme frem til et par kvalificerede afslutninger mod slutningen af gæsternes power play, men Frazee afviste for vestjyderne.

Samme Frazee måtte strække våben efter 12 minutters spil. Den blot 16-årige Jonas Røndbjerg satte kursen mod Esbjergs mål, hvor han egentligt fik vristet sig fra af den vestjyske defensiv, hvor Wade Bergman derfor måtte bruge ulovlige midler for at stoppe angrebet. På det efterfølgende straffeslag var det unge talent sikkerheden selv, da pucken køligt blev lagt ind under Frazee til 3-1.

Kampens sidste scoring tegnede værterne sig for, da Mario Lamoureux 17 minutter inde i anden periode kunne gøre det til 4-1. Igen var amerikaneren først over en returpuck foran mål og igen blev baghånden brugt til at score højt på Rungsted-keeperen. Matt Pistilli og Aaron Lee stod for forarbejdet ved scoringen.

Der var ikke meget nyt under solen i tredje periode, forstået på den måde, at Esbjerg fortsat var i kontrol og ikke levnede gæsterne megen plads. Der var dog skruet lidt ned for de offensive fremstød hos værterne, hvorfor Rungsted ikke længere blev holdt helt fra fadet.

Morten Green fik således sendt en afslutning på stolpen efter 14 minutters spil, men ellers var det småt med dramatikken i kampens sidste periode – i hvert fald indtil der, lidt ud af det blå, pludseligt udbrød en, i Danmark, sjælden set iscenesat hockey-fight, i ægte NHL-stil.

Der var spillet 17 minutter af tredje periode, da Esbjergs Mike Dalhuisen og Rungsteds Anthony Aquino blev enige om at tage en lille svingom. Konditionerne var de imidlertid ikke helt enige om, da kun Dalhuisen havde modet til at smide hjelmen, hvilket så ud til at irritere den store hollænder.

Men måske var det fornuftigt nok af Aquino, at prøve at beskytte sig selv lidt, for han endte efter en kort slagudveksling nederst ved den lejlighed, hvilket i øvrigt også var tilfældet for canadieren, da han (iført Odense-trøje) forud for den forgangne sæson, forsøgte sig i samme disciplin i Granly Hockey Arena mod Esbjergs Scott Howes.

Man of the match må være Mario Lamoureux, som tegnede sig for to flotte baghåndsscoringer, assisterede på Esbjergs første mål tidligt i kampen og kom frem til hele ni afslutninger. Amerikaneren var kampen igennem en fornøjelse at følge og en evig kilde til uro omkring gæsternes mål.