Esbjerg nedkæmpede atter Herning

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Esbjerg leverede en stærk arbejdsindsats, da man søndag eftermiddag besejrede Herning for anden gang på to dage. Gæsterne fik ikke meget plads, Esbjerg var stærke i nærkampene og kaptajn Aaron Lee gik forrest med stort hjerte.

Midtjyderne havde revanche til gode, da Herning søndag eftermiddag gæstede Granly Hockey Arena i Esbjerg. Efter en lang stærk periode måtte Herning således strække våben, da Esbjerg fredag aften sejrede med 1-2 i Herning, efter en i øvrigt tæt og underholdende kamp.

Esbjerg fik dermed lidt luft til Herning på fjerdepladsen, men en ny koncentreret indsats var påkrævet søndag eftermiddag hjemme i Esbjerg, hvis man skulle bevare den lille fordel i kampen om tredjepladsen.

Herning måtte søndag se bort fra Bjørn Uldall, Jarred Smithson og Mathias Mølgaard, mens Esbjerg atter var uden Kasper Jensen og Esben Nielsen.

Målmandsduellen stod mellem Jeff Frazee og Lubos Pisar. Gæsternes keeper fik umiddelbart mest at se til fra kampens start, da Esbjerg lagde stærkt ud i 1. periode. Man fik således indledt med et par gode angreb og Mike Dalhuisen fik forsøgt sig for værterne, med en kvalificeret afslutning fra distancen efter et par minutters spil.

Herning kom dog bedre med i kampen og fik efter fem minutter vendt spillet, bl.a. takket være et power play, som følge af en holding-udvisning til Lasse Bang. Men Esbjergs box play fungerede her fint, man formåede at slå gæsternes spil i stykker og trods et par afslutninger, så blev det aldrig rigtigt farligt fra gæsternes side.

Vestjyderne fik genvundet momentum omkring periodens halvvejsmærke. Men bedst som spillet atter begyndte at køre for hjemmeholdet, blev man ramt af en ny udvisning. Mike Dalhuisen måtte til afkøling for en boarding, men Esbjerg spillede igen fint i undertal, hvor alle arbejdede for hinanden. Gæsterne fik ikke tid eller plads til at opbygge overtalsspillet.

Esbjerg sluttede perioden bedst, man mødte Herning langt fremme på isen og dette så ikke ud til at behage gæsterne, som også måtte se Esbjerg presse alvorligt på for et føringsmål mod periodens slutning.

Værterne lynstartede i 2. periode, da man bragte sig foran med 1-0 efter blot 13 sekunders spil. Mario Lamoureux viste godt overblik og sendte Matt Pistilli af sted i et break away. Her svigtede Pistilli ikke, da Pisar blev passeret højt i målet.

Vestjyderne fik deres første chance i power play små fem minutter inde i perioden, da Jordan George måtte til afkøling for en helt unødvendig cross-checking i egen zone. I det efterfølgende power play-spil var Mike Dalhuisen tæt på at udbygge føringen for Esbjerg, men afslutningen gik lige forbi mål.

Den store hollænder kom i fokus igen et par minutter senere, da fysisk spil bag gæsterne mål til sidst udviklede sig til en batalje mellem Dalhuisen og gæsternes svenske back, Elias Granath. Begge spillere måtte indkassere 5 min. + GM for deres lille meningsudveksling.

Der var i det hele taget skruet op for fysikken og det var nu et par kontante hold, der ikke gav hinanden meget plads på isen.

Esbjerg fik på ny chancen i overtal efter 11 minutters spil, da Mathias Pedersen blev udvist i fire minutter for hhv. en trippng og efterfølgende dårlig opførsel, for at lufte sin utilfredshed over for dommeren. En udvisning der kunne vise sig dyr for gæsterne, da Esbjerg mod slutningen af det følgende power play bragte sig foran med 2-0. Nicholas Jensen sendte pucken på mål og Aaron Lee var hurtig over returen, som elegant blev vippet i mål. Scoringen var i øvrigt også et resultat af længere tids intensivt Esbjerg-pres.

17 sekunder før pausen kunne det være blevet 3-0 til Esbjerg, men Herning kunne ånde lettet op, da de kunne se stolpen komme i vejen for vestjydernes forsøg tæt under mål. Alt i alt en stærk periode af Esbjerg, som sad på gæsterne i store sekvenser.

Til tredje periode kom Esbjerg også godt ud af startblokkene og Pisar måtte gribe ind med en stor redning efter 21 sekunders spil, da Tyler Gron forsøgte sig med en giftig afslutning fra en position centralt i slottet.

Som perioden skred frem trak Esbjerg sig dog længere tilbage på banen og Herning overtog meget af initiativet i kampen. Men værterne var stærke i nærkampene og tillod generelt ikke Herning at komme ind i de områder, hvor det for alvor kunne blive farligt.

Gæsterne fik chancen i power play midt i perioden, men helt tæt på kom midtjyderne aldrig i dette overtal.

Tæt på var Mario Lamoureux til gengæld 15 minutter inde i perioden, da han pludseligt modtog pucken i en umarkeret position midt i slottet. Men Pisar hev en hurtig refleksredning op af hatten og afviste for gæsterne.

Til sidst i kampen tog gæsterne en time out og satsede med seks markspillere, men der resterede her kun et halvt minut af kampen og satsningen synes derfor lige sen nok.

Alt i alt en glimrende ishockeykamp, hvor der ikke kan indvendes noget med Esbjerg sejr. Hjemmeholdet sad på det meste gennem de to første perioder, var stærke i nærkampene og formåede at holde gæsterne fra de helt store muligheder.

Hos gæsterne var Jordan George mest iøjnefaldende og det var fra hans stav, at det meste offensive og kreative spil kom.

Jeff Frazee fortjener roser for at holde nullet og klare alle 30 Herning-afslutninger, men titlen som man of the match går søndag til Aaron Lee, som arbejdede som en besat gennem 60 minutter. Den hårdtarbejdende canadier kronede indsatsen med den vigtige scoring til 2-0.