Esbjerg modstod presset i åbningsfesten; oppe med 2-0

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 3–0 (0-0, 0-0, 3-0)

Esbjerg levede en solid indsats, da man søndag aften indviede den nye Granly Hockey Arena med en sejr på 3-0 over Frederikshavn. Sejren blev grundlagt på en stærk tredje periode, som vestjyderne vandt med 3-0. Esbjerg er dermed oppe med 2-0 i serien forud for kamp tre i Frederikshavn på tirsdag.

Søndag aften var det endelig blevet tid til, at det ishockey-hungrende vestjyske publikum kunne indvie den nye Granly Hockey Arena.

Med en overtidssejr fredag aften i Frederikshavn havde Esbjerg bragt sig foran med 1-0 i serien og spillerne havde således gjort deres, til at skabe ekstra hype og interesse omkring åbningsfesten i Esbjergs nye arena.

Meget tydede da også på, at en god del vestjyder havde taget imod invitationen til åbningsfesten. I hvert fald havde Esbjerg Energy forud for kampen meldt alt udsolgt.

Overfor vestjyderne stod et sultent og revanchelystens Frederikshavn-mandskab, som med garanti ville gøre deres, for at spolere vestjydernes fest.

Nordjyderne måtte til sidst strække våben fredag aften på egen is, efter ellers at have haft to føringer undervejs. Men hver gang formåede Esbjerg altså at slå tilbage. Langt hen af vejen var kamp et intens og dramatisk, men vestjyderne fokuserede på det rigtige, spillede med overskud og tro på egen evner og særligt mod slutningen kontrollerede Esbjerg begivenhederne markant.

Som i fredags stillede Esbjerg uden Colin Vock, Kim Karlsson og Oliver Jessen, mens Frederikshavn var uden Kasper Kristensen, Thomas Larsen, Mikkel Bertelsen og Christoffer Åkesson.

Målmandsduellen stod mellem Tadeas Galansky og Mathias Seldrup.

Forud for kampen blev Andreas Grundtvig kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Underholdende åbningsperiode uden scoringer

Godt pisket frem over isen af ”den gule mur” fik Esbjerg en god start på kampen. Efter et lille minuts penge fik Brett Bellemore for første gang testet gæsternes keeper, men Galansky tog godt fra i målet.

Tre minutter senere var det igen Esbjerg der pressede på, da Andreas Grundtvig tæt under mål var lige ved at få sneget pucken i kassen med en styring, men forsøget gik lige forbi. Værterne fortsatte dog presset mod Frederikshavn-målet og der opstod efterfølgende et større klumpspil foran Galanskys mål, men den tjekkiske keeper var fortsat ovenpå og sikrede sig pucken for næsen af vestjyderne.

Kampens første power play stod der Frederikshavn på, da Christian Wejse efter syv minutters spil måtte gå den tunge gang for en cross-checking begået i egen zone.

Gæsterne kunne dermed rulle power play-formationerne ud, men Esbjergs box play stressede nordjyderne på glimrende vis og gæsterne kom således ikke frem til de helt store muligheder.

Muligheder var der til gengæld rigeligt af tre minutter senere, da Esbjerg skulle forsøge sig i samme disciplin, mens Simon Grønvaldt sad udvist for en holding. Jesse Mychan tegnede sig således for hele tre giftige forsøg på mål i overtallet, men skarpheden manglede hos canadieren og altså fortsat 0-0 på tavlen.

Cam Spiro tegnede sig for gæsternes bedste forsøg i åbningsperioden, da han efter 14 minutter sendte et projektil lige forbi nærmeste opstander. Men ellers var det værterne, der havde været mest toneangivende i første periode, hvor man var mest på pucken og tilmed mest i offensiven. En vundet skudstatistik på 16-6 vidnede også om et vist vestjysk overtag.

Skiftende momentum i anden periode

I anden periode var det igen værterne der startede bedst. Efter et par minutter var Esbjergs andenformation tæt på at bryde igennem de nordjyske forsvarsværker, men gæsterne trak i nødbremsen og Simon Grønvaldt måtte til afkøling for en hooking.

I overtallet der fulgte i kølvandet på udvisningen var det småt med Esbjerg-muligheder, men kaptajn Marc Hagel nåede dog at byde ind med et forsøg fra mellemdistancen, inden gæsterne atter var fuldtallige.

Som man så småt nærmede sig periodens halvvejsmærke fik Esbjerg yderligere et par chancer i power play, men pucken blev varmet for meget og der blev skabt for få åbne chancer. Presset mod gæsternes mål var ellers til tider ganske massivt, men man savnede flere afslutninger.

Omkring det 12. minut vendte periodens momentum og Frederikshavn tog nu over. Først var det David Friedmann, der med to store muligheder, for alvor fik sendt Seldrup på overarbejde og efterfølgende var det nærmest en hel Frederikshavner-kæde der pressede på for et nordjysk føringsmål, men Seldrup tog fortsat alt hvad gæsterne bød ham.

En udvisning til Christian Wejse gjorde ikke gæsternes pres mindre, men Seldrup sprællede ikke forgæves inde på stregen, hvor han gjorde det svært for de nordjyske forwards.

Netop som udvisningen udløb erobrede Esbjerg pucken og Wejse blev sendt af sted i et break away, hvor Galansky dog blev den store i duellen med den hårdtarbejdende forward.

Øjeblikket efter var det så Frederikshavns Mathias Mølgaard, der fik chancen på break away, men det var keepernes aften i Granly Hockey Arena; fortsat 0-0 på tavlen.

Trods de udeblivende scoringer, så var kampen dog særdeles underholdende og spillet bølgende på dette tidspunkt i det hele taget livligt frem og tilbage.

Det overordnede indtryk var dog helt klart, at det var nordjyderne der sluttede bedst i anden periode, hvor man fik sat sig mere og mere på spillet.

En udvisning til Esbjergs Brett Bellemore mod periodens slutning betød, at gæsterne kunne starte perioden med 1:17 i overtal.

Esbjerg trak fra og afgjorde kampen på stærk tredje periode

Esbjerg var ikke uheldige med ikke at komme bagud tidligt i tredje periode, hvor gæsterne ihærdigt og flittigt pressede på foran Seldrups mål. Men Esbjerg-keeperen lod sig ganske enkelt ikke overliste denne søndag.

Værterne åbnede scoringen efter tre minutter, hvor Sune Hjulmand fik spillet en fremstormende Max French fri til afslutning. French var egentligt snublet på vej fremover isen, men nåede at komme på benene igen, så kan lige akkurat kunne sætte bladet på tværpasningen fra Hjulmand; første scoring i den nye Granly Hockey Arena var en realitet, stor jubel blandt hovedparten af de 4.148 tilskuere i den udsolgte arena og Esbjerg var oppe med 1-0.

Den føring blev fordoblet seks minutter senere, mens Kristian Jensen sad udvist for en unødvendig albuetackling på Brett Bellemore, i øvrigt en forseelse begået langt væk fra spillet. Felix Scheel lagde efterfølgende pucken på mål, Galansky halvklarede og Jesse Mychan var hurtigt over returen, som blev mast ind over stregen til 2-0.

I den efterfølgende sekvens kunne gæsterne med lidt held have fået reduceret, da en veloplagt Cam Spiro fik sendt et godt hug mod værternes mål. Men igen tog kampens måske bedste spiller, Mathias Seldrup, fra i Esbjerg-målet.

Med små fem minutter igen blev Esbjerg fanget med de samme spillere inde på isen gennem en længere sekvens og en efterfølgende icing afstedkom en timeout fra Mark Pederson, så de gulblusede kunne få vejret igen.

Minuttet efter strøg Esbjerg af sted i en tre mod én-situation, men Max French brændte på et halvtomt mål. Et halvt minut senere testede Anders Krogsgaard stolpen.

Gæsterne udbad sig timeout med godt tre minutter igen og satsede efterfølgende og spillede nu seks mod fem. Et minut senere lukkede Max French kampen, da han fra midterlinjen sendte pucken ned i det tomme mål til 3-0.

Esbjerg er dermed oppe med 2-0 i serien forud for tirsdagens kamp tre i Frederikshavn.