Esbjerg kom på tavlen, men Odense sejrede

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 1–2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1) STR

Esbjerg viste momentvist gode takter, men måtte til sidst se sig slået efter straffeslag, da Odense rejste hjem med en sejr på 1-2. Skarpheden manglede i de afgørende situationer for vestjyderne, mens Odenses topkæder trak et stort læs.

Esbjerg Energy tog fredag aften imod Odense Bulldogs hjemme i Granly Hockey Arena. Kampen var et opgør mellem to hold, som har fået en skuffende sæsonstart. Begge mandskaber er således tidligt blevet ekspederet ud af Metal Cuppen, ligesom fynboerne og vestjyderne blot indtager hhv. en 9. og en 10. plads efter to spillerunder.

Selvom det vel er lige lovligt hurtigt at drage konklusioner, så er der dog ingen tvivl om, at man selvfølgelig har forventninger og forhåbninger om mere i begge lejre. I kølvandet på den sløve sæsonstart har Esbjerg netop i dag annonceret tilgangen af den canadiske forward Carson McMillan, som støder til vestjydernes trup, når formaliteterne er faldet på plads. McMillian bliver Esbjergs syvende udenlandske islæt i truppen denne sæson.

Odense var i stærkeste opstilling til aftenens kamp, mens Esbjerg var uden Henrik Clausen. Nicolai Henriksen vogtede for første gang i denne sæson målet for Esbjerg, mens Mathias Seldrup agerede backup. Hos fynboerne var målmandstjansen overladt til Tadeas Galansky.

Anders Krogsgaard blev forud for kampen kåret til september måneds profil hos Esbjerg.

Esbjerg kom ud til første periode med god fart i skøjterne og der var da heller ikke spillet mere end 24 sekunder, før Niklas Andersen fik sat Brock Nixon op til afslutning. Andersen fandt med en præcis tværpasning Esbjerg-kaptajnen tæt under mål, men canadierens afslutning gik lige forbi.

Odense fik dog hurtigt godt fat i kampen og Mikkel Ankjær Nielsen bød ind med en kvalificeret afslutning tæt under mål efter fem minutters spil. Men Henriksen i Esbjerg-målet fik en god start på første periode i sit comeback.

Efter otte minutters spil var det atter Esbjergs kaptajn, Brock Nixon, der kom frem til en god mulighed. Tyler Fiddler viste godt overblik, da han fandt Nixon inde i slottet. Men skarpheden manglede atter.

Herfra var der dog ikke meget der gik Esbjergs vej i første periode. Efter 11 minutters spil udviklede en meningsudveksling mellem Niklas Andersen og Dale Mitchell sig til en række udvisninger. Andersen blev idømt to minutter for roughing, mens Mitchell fik det dobbelte. Dette behagede bestemt ikke canadieren, som fra boksen hamrede sin stav ind i glasset. Dommerne tilføjede herefter yderligere to minutter for dårlig opførsel.

Esbjerg stod altså pludseligt med fire minutters overtalsspil. En disciplin som vestjyderne ikke har imponeret i hidtil i sæsonen. Og lad det være sagt med det samme: Første periode mod Odense blev ikke der, hvor der blev vendt op og ned på det.

Værterne kom faktisk ikke frem til én eneste reel målchance i løbet af deres fire minutters power play, hvor Odense til gengæld fik forsøgt sig et par gange på Henriksen i modsatte ende.

Vestjyderne lignede til tider et hold der er lidt ramt på selvtilliden i øjeblikket, hvor man ikke helt har den fornødne tro på egne evner, hvor man trækker næsen til sig i sidste øjeblik i nærkampene og hvor der generelt savnes fart i skøjterne og præcision i det opbyggende pasningsspil, hvor man alt for mange gange løb panden mod Odenses mur i midtzonen.

Odense vandt overbevisende skudstatistikken for første periode med 5-13. Ganske imponerende, når man altså spillede fire minutter i undertal og ikke selv fik chancen i power play. Glimrende periode af fynboerne.

2. periode

I anden periode kom Esbjerg ud fra pauseteen med en helt anderledes aggressivitet og nerve, end man havde set gennem det meste af første periode. Der blev nu spillet med hjerte og der var en betragtelig højere intensitet i hjemmeholdets spil. Man satte sig solidt på spillet og dominerede gæsterne fra første skift.

Jared Knight skabte panik foran Galanskys mål efter blot 20 sekunders spil med tre hurtige afslutninger med kort aftræk, efter 1:29 havde Esbjerg haft lige så mange afslutninger på mål som i hele første periode til sammen og efter 4:30 dobbelt så mange som i de første 20 minutter. Jo, det så umiddelbart ud til at være et forvandlet Esbjerghold, der indtog isen i anden periode.

Esbjerg pressede fortsat højt oppe på banen og dette afstedkom kampens måske største mulighed, da David Lidström efter otte minutters spil blev sat op til afslutning midt i slottet. Svenskeren hamrede til pucken, men Galansky fik halvklaret med griberen og pucken strøg over mål.

Få sekunder senere stak Dale Mitchell af sted i et break away ned mod Henriksens mål. Her tøvede den giftige canadier ikke, da Henriksen sikkert blev passeret yderligt ved venstre stolpe. 0-1. En kold spand vandt i hovedet på Esbjerg, som havde rigtigt godt fat i kampen på dette tidspunkt.

Efter 14 minutters spil var det Esbjergs Niklas Andersen der røg af sted i et break away, men desværre for Esbjerg blev spillet fløjtet af i samme øjeblik, da Odense havde seks spillere på isen. Der ventede derfor Esbjerg en ny power play-mulighed. Her fik hjemmeholdet pucken i mål efter 18 sekunders overtalsspil, men scoringen var sat ind med skøjten og blev derfor korrekt annulleret.

Mod slutningen af perioden aftog vestjydernes vildskab, Odense læste deres modstandere godt og overtog atter kampens momentum. Der blev dog ikke scoret yderligere i en anden periode, hvor Esbjerg vandt skudstatistikken med hele 20-3.

3. periode

Starten på perioderne var i det hele taget dramatisk denne fredag og tredje periode blev ingen undtagelse. Efter et halvt minuts spil fik Mitchell således tilkæmpet sig et straffeslag, da han blev generet af Jannik Christensen i forbindelse med en friløber. Mitchell sendte dog den efterfølgende straffeslagsafslutning langt over mål og Esbjerg var således stadig kun nede med en enkelt pind.

Der var forløsning at spore i Granly Hockey Arena, da Esbjerg endelig kom på tavlen fem minutter inde i tredje periode. Ryan Martindale gik på mål og Jared Knight fulgte op og fik lige akkurat sendt pucken ind under Galansky til 1-1.

Kampen var nu helt åben og Esbjerg pressede på for et føringsmål. Særligt i det 12. minut brændte det for alvor på foran Odenses mål, da Søren Nielsen og David Lidström begge forsøgte sig tæt under mål. Der blev nu skøjtet rigtigt godt.

Fynboerne tog dog teten mod periodens slutning, hvor kampens profil, Dale Mitchell, atter var tæt på for Odense. Hvor var den karismatiske canadier dog involveret i meget for gæsterne denne aften.

Trods et kvalificeret forsøg til Martindale, efter en droppasning fra Knight et minut før slutsignalet, så blev der dog ikke scoret mere og kampen gik i overtid.

Overtid / straffe

I overtiden var det Esbjerg der var tættest på at afgøre til egen fordel, da man så ud til at drage fin nytte af den ekstra plads, som tre mod tre-spillet giver. Bruggisser havde en stor dobbeltchance efter små to minutter og Grønvaldt måtte bruge ulovlige metoder, for at stoppe Knight, efter fire minutters spil. Esbjerg fik dog ikke slået kapital af det efterfølgende 1:18 i power play og en straffeslagsafgørelse ventede.

Her blev Sebastian Strandberg helten for Odense, da han scorede to gange, mens Esbjerg kun formåede at score en enkelt gang ved Ryan Martindale.

Hos Odense løb Mitchell og Strandberg med overskrifterne, mens Henriksen gjorde en fin figur i Esbjergs mål, hvor det ikke var til at se, at Henriksen ikke har spillet en betydningsfuld kamp i flere uger.