Esbjerg holdt januarudsalg

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy (3-2,6-1,0-0) Sådan er ishockey en forunderlig sport. Da Esbjerg og Odense senest tørnede sammen – dengang i Granly Hockey Arena – vandt vestjyderne med stensikre 9-0. Man talte om ydmygelse og pinlig indsats af Bulldogs, men i aften- blot 21 dage senere – var rollerne vendt totalt om.

I en helt surrealistisk anden periode var det nemlig Esbjergs tur til at blive kørt rundt i den fynske manege. Eller rettere sagt: Esbjerg-spillerne var tilskuere i et show, hvor fynboernes angribere stort set fik lov at køre uhindret rundt i den vestjyske forsvarszone.

Januarudsalget var allerede begyndt i de første 20 minutter med tre scoringer i de første tre minutter og fem mål i alt – 3-2 til fynboerne – men allerede tidligt i anden periode fik Bulldogs-angriberne heftigt spillerum i Esbjerg-zonen.

Henry Hardarson, der har fået et gennembrud i denne sæson siden han blev sat sammen med Wiles og McDonough – scorede til 4-2 og var også en slags bagmand, da Sean Wiles efter to Hardarson-forsøg tog fat i returen og smækkede den op i nærmeste hjørne til 5-2. Det var kun en forsmag på Esbjergs mareridt i det midterste afsnit.

Henriksen blev skiftet med Frazee i Energy-målet. Der gik ikke et minut, så scorede Bulldogs igen.

Gæsternes spillere tog hovederne under armen og angreb nådesløst. Odense slog kontra. Lang pasning fra Andreas Pedersen til Thinnesen og 6-2. Daugulis gjorde det kort efter til 7-2.

Frederik Sørensen fik lov til at drible uhindret forbi et par passive Esbjerg-spillere og afsluttede elegant i modsatte hjørne til 8-2.

En grim start for Jeff Frazee efter indskiftningen, og Frederik Sørensen fik endda lov at score igen inden pausen.

“Nu skal det være tocifret” lød det på syngende fynsk her bag presseboksen, men gæsterne fik i stedet reduceret inden pausen uden at Aaron Lee jublede synderligt.

Ingen Esbjerg-spillere kunne undslå sig en kummerlig indsats i den værste kamp for vestjyderne siden Aalborg tævede Mark Pedersons mandskab med 6-1 tilbage i oktober.

Energy havde i øvrigt ikke fået den nye mand Tyler Gron klar og savnede også Rasmus Vad og Esben Nielsen, mens John Armstrong endnu ikke var blevet klar for Bulldogs.

Det var fynboerne ligeglade med denne aften, hvor blot 803 tilskuere var på plads til den fynske opvisning, der dog ikke blev tocifret i en tredje periode, hvor alting blot skulle overstås for de to hold. Dale Mitchell var millimeter fra at gøre det til 10-3 på periodens største chance. Hans skud ramte dog underkanten af overliggeren.

Esbjerg skal roses for at tage nederlaget stille og roligt og ikke gå over stregen i frustration. Og træner Mark Pederson kan vel glæde sig over, at en sådan nedtur næppe forekommer mere i sæsonen.

Bulldogs noterede fine præstationer over det meste af banen, men folk som Andreas Pedersen, Sean Wiles og de lidt mere upåagtede Frederik Sørensen og Henry Hardarson får måske et ekstra skulderklap for en god match. De to sidstnævnte har fået et vist gennembrud i indeværende sæson.