Esbjerg henter back med over 500 Allsvenskan-kampe på cv’et

Esbjerg Energy har hentet sin første svenske spiller under Mark Pederson i form af den blågule back David Lidström, der kommer direkte fra en lang karriere i Allsvenskan, Sveriges næstbedste række.

– I Esbjerg har vi stor tiltro til Davids offensive kompetencer og tror på, at hans fremadrettede spil vil blomstre i den kommende sæson. Han har samtidigt en god arbejdsmoral, som skinner igennem både på og udenfor isen, siger træner Mark Pederson.

– Vi har i Esbjerg været på udkig efter en afløser for Wade Bergman, som vi mener har været Metal Ligaens bedste back i de to seneste sæsoner. Med David Lidström mener vi, at have fået en back med lignende kompetencer og egenskaber. Og så henter vi værdifuld rutine til vort unge mandskab, med en spiller der har spillet mere end 500 kampe i Allsvenskan, tilføjer Esbjerg-træneren.

David Lidström bliver den første svenske spiller i Esbjerg siden 2012/13-sæsonen, hvor angriberen Henric Höglund blev hentet ind midt i sæsonen, og han fremstår i de vestjyske øjne som en direkte afløser for Wade Bergman, der som bekendt er skiftet til tysk ishockey.

I fjor spillede han samtlige 62 kampe for Sundsvall, leverede 13 point og var altså holdkammerat med Christoffer Kjærgaard.

Han har spillet Allsvenskan for intet mindre end fem klubber (Djurgården, Bofors, Södertälje, Västerås og Sundsvall) og kommer med en rutine, som kan blive værdifuld for Esbjerg.

– David var på udkig efter nye udfordringer udenfor Sverige og var glad for muligheden for at blive en del af Esbjerg Energys mandskab. Han spiller en afbalanceret form for ishockey, præget af stor spillemæssig intelligens og en god sans for spillet, siger Esbjergs cheftræner Mark Pederson.

David Lidström er 28 år, og har befundet sig på de svenske ungdomslandshold tidligere i karrieren. Han skulle ifølge Esbjerg-folkene og også beskrivelsen på eliteprospects.com være en dygtig pasningsspiller med offensivt tæft.